Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

korona

Raha
ELY-keskuksen pienyrityksille suunnatun koronarahoituksen haku päättyi maanantaina 8.6. Kaikki määräaikaan mennessä jätetyt hakemukset käsitellään koronarahoituksen ehtojen mukaisesti, mutta uusia hakemuksia ei ole enää mahdollista lähettää. Kuntien yksinyrittäjätuet, maaseutuyritysten, maatalouden ja kalatalouden tuet ovat edelleen haettavissa, samoin ravintoloiden tuet ja hyvitykset.
Myynti
Riihimäki liittyi niiden kaupunkien joukkoon, jotka ovat julkaisseet kauppapaikan paikallisille palveluille. Supportti-nimen saaneessa verkkopalvelussa kaupunkilaiset voivat ostaa lahjakortteja paikallisiin yrityksiin.
Korona
Huhtikuun lopulla pari tuhatta hämäläistä yrittäjää odotti TE-toimiston lausuntoa saadakseen heille suunnattua työmarkkinatukea. Suma pyritään purkamaan viikossa ja edessä on uusi odotus Kelan käsittelyjonossa.
Puheenaihe
Yrittäjien mielestä tukitoimista on ollut osittain apua, mutta niiden kohdistamista kritisoitiin. Kaiken keskeltä nousee yrittäjien sisäänrakennettu selviytymisvietti. Se kanavoituu uuden oivaltamiseen ja nopeaan reagointiin.
Puheenaihe
Tukien saajia ja viranomaisia syyllistettiin vääristä päätöksistä. Hallitus ei myöntänyt itse tehneensä virheitä, mutta loppuviikosta uudisti linjauksia yritystuista. Tavoitteena on kohdentaa tukea enemmän koronan aiheuttamiin vahinkoihin. Samalla tuhannet hämäläiset yrittäjät odottavat saavansa päätöksen edes työttömyysturvasta.
Puheenaihe
Yksinyrittäjätuki avautui. Tuet ja niiden ehdot muuttuivat viranomaisten ohjeistuksessa lennossa. Yksittäinen ei-sana saattoi poistua ohjeista ilman erillistä ilmoitusta. Viestinnän ammattilainen totesi tilanteesta: "ihan kuin olisin edelleen Afrikassa". Samalla ilmassa väreilee myös paljon positiivisuutta.