Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

korona

Puheenaihe
Hallitus on aikeissa jakaa uudestaan kustannustukea koronakriisistä kärsiville yrityksille. Hallituksen esityksessä on muutamia kohtia, joita on korjattava. – On kohtuutonta, jos ei saa tukea ja mahdollisesti ajautuu konkurssiin siksi, että toimialaluokka on väärä, pääekonomisti Mika Kuismanen nostaa esimerkin.
Yrittäjyys
Läyliäisissä sijaitseva Kaluste Reim on yhden miehen yritys. Puuseppä Juhani Reiman on kokenut karvaan todellisuuden korona-ajan vaikutuksista omaan yritykseen.
Puheenaihe
Keltaiset teipit hampurilaisravintolan sisällä kertovat karua kieltä. Kantahämäläiset ravitsemusliikkeet saavat ottaa sisään vain puolet asiakaspaikkamääristä. Toisen aallon rajoitukset koetaan kohtuuttomina ja alan omia toimia väheksyvinä. Nyt on käynnistymässä pudotuspeli, joka tuo mukanaan lomautuksia ja katkaisee kohentuneen työllisyyskehityksen.
Korona
ELY-keskusten poikkeusrahoitus oli haettavana 31.3. – 8.6.2020, jona aikana hakemuksia jätettiin Kanta-Hämeessä yhteensä 912. Osa yrityksistä odottaa päätöksiä vielä syyskuun loppuun saakka. Myönnetyillä koronatuilla on tutkittu olleen myönteistä vaikutusta yritysten selviytymiseen.
Raha
ELY-keskuksen pienyrityksille suunnatun koronarahoituksen haku päättyi maanantaina 8.6. Kaikki määräaikaan mennessä jätetyt hakemukset käsitellään koronarahoituksen ehtojen mukaisesti, mutta uusia hakemuksia ei ole enää mahdollista lähettää. Kuntien yksinyrittäjätuet, maaseutuyritysten, maatalouden ja kalatalouden tuet ovat edelleen haettavissa, samoin ravintoloiden tuet ja hyvitykset.
Myynti
Riihimäki liittyi niiden kaupunkien joukkoon, jotka ovat julkaisseet kauppapaikan paikallisille palveluille. Supportti-nimen saaneessa verkkopalvelussa kaupunkilaiset voivat ostaa lahjakortteja paikallisiin yrityksiin.
Korona
Huhtikuun lopulla pari tuhatta hämäläistä yrittäjää odotti TE-toimiston lausuntoa saadakseen heille suunnattua työmarkkinatukea. Suma pyritään purkamaan viikossa ja edessä on uusi odotus Kelan käsittelyjonossa.