Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

yrittäjän uutisviikko

Puheenaihe
Paljon odotettu kustannustuki on tuonut mukanaan enemmän pettymyksiä kuin tukea. Hattulassa yrittäjät vaativat kunnalta ryhtiliikettä ja asioiden käsittelyä kokoussaleissa, ei lehtien palstoilla. Kuntien ostot luovat ison ja mielenkiintoisen markkinan Kanta-Hämeessä.
Puheenaihe
Viikon tarinoissa toistuu sama teema: Syksyn onnistuminen on kiinni rajoituksien purkamisesta. Toisin sanottuna koronan toinen aalto huolettaa yrityksiä. Palvelusektorilla keskittyminen jatkuu: varhaiskasvatusjätti ostaa kotimaisen toimijan, joka juuri ilmoitti toiminnan laajentamisesta Hämeenlinnassa.
Puheenaihe
Heinäkuussa ei juuri ole yleisötapahtumia, mutta elokuulle niitä on jo luvassa. Suurin osa kevään tapahtumista siirrettiin suoraan syksyyn, joten syksystä tulee tapahtumapuolella kiireistä aikaa, enteilee tapahtuma-alan yrittäjä. Heinäkuu tarjoilee myös uusia tukia ja palvelun aukkopaikkoja on löydetty.
Puheenaihe
Yrityksien palvelut ovat olleet levällään kuin kuuluisat Jokisen eväät. Juhannusviikolla kantahämäläisiä eväitä alettiin laittamaan yhteen pussiin. Samaan aikaan uusien yrityksien kätilöijät päättivät laajentaa omaa reviiriään myös omistajanvaihdoksiin.
Koronakevään aikana yrittäjät arvioivat kotikuntiensa elinkeinopolitiikka ja yrityspalveluita. Maakuntalehti otsikoi arviointeja haukkumiseksi. Yrittäjien ja kuntien välillä rakentavaa kritiikkiä ymmärretään paremmin kuin lehtien palstoilla. Todettiinpa poikkeavan tilanteen vähentäneen vastakkainasettelua niin poliittisissa, taloudellisissa kuin siviilikeskusteluissa.
Puheenaihe
Viikko tarjosi timanttisia tunnustuksia ja arvostusta inspiroivasta liiketoiminnasta. Vientikaupassa laiteltiin korkkia kiinni hieman harvempaan. Samalla yrittäjät toivat uusia näkökulmia etätyön tehokkuuteen ja suomalaisten tinkaamiseen.
Puheenaihe
Suomi säikähti maaliskuussa, putosiko asuntokauppa kasvun puusta? Kaksi kokenutta hämäläistä kertoo miten neliöt vaihtavat omistajaa ja mitkä kohteet menevät saman tien. Toukokuun lopussa etsitään myös valovoimaisia hämäläisiä artisteja esiintymään suvi-iltojen ilona, vaikka koko maailmalle.
Puheenaihe
Yrittäjät kertoivat saamistaan yritystuista ja niiden käytöstä. Kritiikkiä ja kiitollisuutta oli samaan aikaan ilmassa. Koronatartuntojen määrä on laskussa, mutta sairaalan suunnalta tuli silti uutispommi: Kanta-Hämeen keskussairaalan projekti keskeytyi ja rakennusala jäi odottelemaan 300 miljoonan euron töitä muualta.