Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Onko Kanta-Häme huono paikka yrittää?

Häme oli hännillä tuloslistassa, joka kertoi yrittäjien arvioita maakuntien elinkeinopolitiikasta. Lista oli osa Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyä, jonka tulokset Suomen Yrittäjät julkisti Kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella toukokuun lopulla.

Olemmeko me hämäläiset niin hitaita ja huonoja kuin sijoitus näyttää?

Emme tietenkään. Erot maakuntien välillä olivat todella pienet. Me huonoimmat saimme yrittäjiltä arvosanaksi reilun kuusi plussan ja parhaat seiska plussan. Ehdot vältettiin, mutta tehtäviä meille kaikille tuli laiskanläksyksi.

On pakko tunnustaa, ettei yrittäjyyskunto ole meillä huipussaan. Mutta ei huolta, kuntoa on jo alettu kohottaa! Kyselyn tulokset on otettu maakunnassamme tosissaan, ja kunnissakin on nyt näyttämisen halu kehittää asioita yrittäjämyönteisempään suuntaan.

Tai näin ainakin tulkitsin Kunnallisjohdon seminaarin käytävillä tapaamieni Hämeen kuntajohtajien tuntoja.

Myös kunnanhallitusten puheenjohtajat ovat julkisuudessa kertoneet yhteneviä näkemyksiään elinkeinoyhteistyöstä, sen uusista muodoista ja tarpeesta Hämeenlinnan seudulla (Hämeen Sanomat 6.6.2018). Tervetullut avaus sekin.

Esimerkiksi Janakkalan kunta on satsannut viime aikoina paljon elinvoimaan ja yrittäjyyden parempiin olosuhteisiin ja yrittäjien palveluihin. Kunnanvaltuustossa tehtiin viime maanantaina aloite konkreettisesta toimenpideohjelmasta, jonka avulla Janakkalasta tehdään Suomen yrittäjämyönteisin kunta.

Hattulassa on tehty tuloksellista työtä yrittäjyyskasvatuksen eteen. Kunnan nuorista kasvatetaan yrittäjämäisesti ajattelevia fiksuja nuoria. Hyvää tekemistä yrittäjyyden puolesta on kaikkialla meneillään.

Kahden vuoden välein tehtävä Elinkeinopoliittinen mittaristo -kysely on vauhdittanut yrittäjien ja kunnan keskusteluja. Yrittäjä kaipaavat kyselyn mukaan kunnan päätöksentekoon nopeutta ja yrityslähtöisyyttä. Nyt Hämeessä on aika siirtyä puheista tekoihin, kääritään hihat ja tartutaan toimeen!

Hämeen Yrittäjien työntekijät ja luottamushenkilöt kirjoittavat yrittäjille tärkeistä asioista.

Jouni Lehtonen
Jouni Lehtonen

Kirjoittaja on Hämeen Yrittäjien viestintäpäällikkö ja Hämeen Yrityssanomien päätoimittaja.