Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Rinteen hallituksen mustat pilvet yrittäjyyden päälle

Antti Rinteen (sd) vasemmistoenemmistöisen hallituksen hallitusohjelmasta tuli yrittäjyyden ja yrittäjien näkökulmasta pelättyä parempi. Paino sanalla pelättyä. Pitkään näytti, että SDP:n johdolla hallitus haluaa kiristää yrittäjien ja yritysten verotusta ja niin se taitaa haluta edelleenkin. Leikkuriin oli joutumassa jo hallitusneuvotteluissa mm. yrittäjävähennys. Hallitusohjelmasta nämä leikkaukset ja veronkiristykset jätettiin pois, mutta yrittäjyyttä kurmottava tahtotila elää edelleen vahvana Rinteen hallituksessa.

Hallituksen riveistä tasaisesti tuodaan esille toimia, joilla yrittäjien ja yritysten verotusta kiristettäisiin. Nykyinen työministeri Timo Harakka (sd) totesi keväällä 7.4.2019, että ”perusteet yrittäjävähennyksen poistamiselle Suomessa ovat selvät”. Marraskuun 2019 alussa SDP:n veroasiantuntija Pia Viitanen kertoi haluavansa puuttua listaamattomien yhtiöiden osinkoverotukseen. Avauksia siis tulee hallituksen riveistä jatkuvasti ja kaikki ovat yrittäjiä ja yrittäjyyttä lisää kurittavia. Ymmärrän sen huolen, mikä yrittäjillä on tässä epäselvässä tilanteessa. 

Kokoomus ei tule hyväksymään yhtäkään veronkiristystä, mikä vaikeuttaa tässä maassa yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Emme näin ollen hyväksy myöskään Rinteen hallituksen rajua leikkausta kotitalousvähennykseen, emmekä myöskään keskituloisten työnverotuksen kiristämistä. Myös polttoaineen verotuksen isot korotukset iskevät perheiden lisäksi yrittäjiin. Suunta on väärä.

Kokoomuslainen politiikka uskoo yrittäjyyteen. Me olemme valmiita sallimaan aidon paikallisen sopimisen suomalaisissa yrityksissä. Me myös olemme valmiita tukemaan kaikkia uudistuksia, mitkä parantavat yritysten toimintaedellytyksiä maassamme. Yrittäjyyttä kannustammalla ja tukemalla maahamme syntyy jaettavaa, jolloin voidaan ylläpitää hyvinvointivaltion laadukkaat palvelut myös tulevaisuudessa.

Timo Heinonen
kansanedustaja
valtiovarainvaliokunnan vastaava
yrittäjä

Hämäläiset päättäjät kirjoittavat yrittäjille tärkeistä asioista.

Timo Heinonen

Kirjoittaja on loppilainen kokoomuksen kansanedustaja ja yrittäjä.