Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Suomi tarvitsee rohkeutta ja kykyä uudistua

Olen etuoikeutettu, olen saanut olla pieni osanen suomalaisen pk-yrittäjän omaa etujärjestöä, Yrittäjiä. Aloitin Hämeen Yrittäjien tiedottajana lokakuussa 2008. Olin ollut Yrittäjien jäsenenä muutaman vuoden, mutta käsitys järjestön merkityksestä kirkastui vasta uuden työni myötä.

Yrittäjien on syytä olla ylpeitä Yrittäjistä. Yrittäjäaate ei ole jäsentutkimusten mukaan enää ensisijainen syy kuulua Yrittäjiin. Tänä päivänä jäseneksi kosiskeltu kysyy, mitä minä tästä hyödyn? Etujärjestö on jäsentensä summa. Ei riitä, että joku hoitaa homman ja joku maksaa jäsenmaksunsa. Kannattaa muistaa, mitä enemmän jäseniä sen suurempi painoarvo vaikuttamistyössä. Joku vaikuttaa asemaasi, tasoittaa yrittäjyyden polkuasi, tekee töitä puolestasi, neuvoo ­– sen siitä hyödyt.

Vuodenvaihde monesti päättää jotakin ja on jonkin uuden alku. Niin myös nyt omalla kohdallani, on aika siirtyä uuteen: Yrittäjien kokopäiväisestä työntekijästä kokopäiväiseksi jäseneksi. Kysymään, mitä minä tästä hyödyn? Vai otanko opiksi kertyneestä ymmärryksestä järjestöstämme, ja kysyn, miten voin jäsenenä olla hyödyksi työssä yrittäjyyden puolesta? Mitä minä voin tehdä yhteisen – ja samalla oman – hyvän puolesta?

Suomi on itsenäisyyspäivän kynnyksellä poliittisesti hukassa, uutta hallitusta kootaan Antti Rinteen hallituksen erottua sekavan, vain muutaman kuukauden rupeaman jälkeen. Tällä menolla Suomi ei ole tavoittelemallamme matkalla yrittäjyyden ykkösmaaksi. On ryhtiliikkeen aika. Suomi tarvitsee yhä, alati ja edelleen talvisodan henkeä, kaveria ei jätetä.

Yrittäjyys kantaa Suomea oli joskus Suomen Yrittäjien iskulause. Se on paikkaansa pitävä ja toimiva myös tanssiinkutsussa nykyisessä tilanteessa. Yrittäjiä ja yrittäjyyttä tarvitaan Suomen saamiseksi jaloilleen, ja heille selkänojaksi vahvaa yrittäjäjärjestöä.

Aikansa kutakin. Työni Hämeen Yrittäjien viestintäpäällikkönä päättyy vuoden lopussa. 11 vuotta ja 3 kuukautta Yrittäjien palveluksessa yrittäjyyden puolesta töitä tehden on ollut antoisaa aikaa. Se on ollut hienoa ennen kaikkea siksi, että olen saanut välittää lukijoille upeita yrittäjätarinoita, tehdä töitä mukavien ihmisten kanssa, niin yrittäjien, luottamushenkilöiden kuin kollegoiden. Nöyrimmät kiitokseni teille kaikille!

Onnea ja menestystä, Suomi!

Hämeen Yrittäjien työntekijät ja luottamushenkilöt kirjoittavat yrittäjille tärkeistä asioista.

Jouni Lehtonen
Jouni Lehtonen

Kirjoittaja on Hämeen Yrittäjien viestintäpäällikkö ja Hämeen Yrityssanomien päätoimittaja.