Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tuntosarvet tutka-asentoon ja skannaus kehiin

Keksitkö useinkin mopon uudelleen? Oman pelikentän (toimintaympäristö) ja vähän laveammankin alueen skannaaminen saattaa pelastaa sinut mopon uudelleen keksimiseltä. Joku toinen on saattanut sen jo nimittäin keksiä. Sinulta säästyy aikaa ja rahaa.  Ja mikä parasta voit keksiä itse entistä paremman. Varaa vaikka tunti päivässä netissä surffaamiseen ja erilaisten foorumeiden seuraamiseen. Sähköpostiisi voit tilata oman alasi tai kiinnostuksesi kohteiden uutiskirjeitä. 

 Valjasta sosiaalinen media tuomaan sinulle hyötyä. Maailma on täynnä lukemattomia tiedonlähteitä ja useimmiten vielä ilmaisia. Sosiaalisen median avulla tieto leviää nopeammin kuin minkään yksittäisen median tuottamana ja jakelemana se olisi mahdollista.  Näin pysyt ajan hermolla ja olet tietoinen ajankohtaisista keskusteluista ja jopa askelen naapuriasi pidemmällä.  Voit ottaa itse osaa keskusteluihin tai aloittaa uuden aiheen käsittelyn ja kulkea alasi etujoukoissa.

Blogeista jeesiä ja uskonvahvistusta

 Eri alan asiantuntijoiden blogit voivat tuoda moneen sinua askarruttavaan kysymykseen vastauksen helpostikin. Kollegojen kanssa kommunikointi – tuo mainio vertaistuki – tuo arkiseen aherrukseesi kivasti uutta virettä ja ehkäpä aivan uuden näkökulman tai lähestymistavan. Erilaisiin verkostoihin kuuluminen lisää tietämystäsi ja niissä voit jakaa omia kokemuksiasi ja näkemyksiäsi ja oppia siinä samalla itsekin lisää. Samalla opit ymmärtämään oman pelikenttäsi ja asiakkaasi paremmin. Tämä lisää osumatarkkuutta ja tuo vauhtia bisnekseen. 

Uutisvirrasta virtaa omaan tekemiseen 

Uutisia kannattaa seurata säännöllisesti ja laajalla skaalalla – joukossa voi olla vaikka mitä helmiä. Näin pääset heti tuoreeltaan näkemään mitä muut touhuavat ja mitkä ovat niitä hotteja aiheita.  Tieto on arvokasta pääomaa, sen oivalsi jo ammoisina aikoina Sokrates (470-399 e.Kr): ”Arvokkainta, mitä toinen ihminen voi antaa toiselle, on tieto”.  Tiedon väitetään tuottavan tuskaa, mutta se on hyväksi bisnekselle."

Hämeen Yrittäjien työntekijät ja luottamushenkilöt kirjoittavat yrittäjille tärkeistä asioista.

Kaarina Suvisuo

Kirjoittaja on Hämeen Yrittäjien tiedottaja ja aktiivinen viestijä, dialogiloikan ottanut vuorovaikuttaja.