Etsi

Yrittäjyys
Tiedote

Saariset ovat rakentaneet polun liikkua terveenä

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu hyvinvointialan yrittäjät Marjut ja Teemu Saarinen. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Marjut Saarinen aloitti yrittäjänä Turengin Fysiopisteessä 20 vuotta sitten. Teemu tuli mukaan yritykseen vuonna 2001. Vuonna 2010 he perustivat Turenkiin terveysliikuntaan ja asiakkaiden kokonaisvaltaiseen hoitoon vihkiytyneen My Line -kuntokeskuksen.

- Filosofiana oli yhdistää osaamisemme eri hoito- ja liikuntamuodoista asiakkaan eduksi, Saariset kertovat.

Keskuksen toiminta-ajatus muotoutui My Linen poluksi. Ajatus polusta lähti huomiosta, että moni kuntosalille tullut asiakas lopetti, koska jokin kohta kehossa kipeytyi.

- Tämä johtuu yleensä kehon toimintahäiriöstä, joka pitää löytää ja korjata ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista. Polullamme asiakas kulkee kohti tervettä liikkumista, Teemu Saarinen kuvailee.

Ennen kuin asiakas aloittaa harjoittelun My Linen kuntosalilla, hänelle tehdään maksuton, fysioterapeutin tekemä kehon toimintakykykartoitus. Sen tulosten perusteella laaditaan yksilöllinen hoito- ja harjoitussuunnitelma.

My Linen polku näyttää tuottavan tulosta, kuntokeskuksessa käy myös totutusta kuntosaliasiakaskunnasta poiketen varttuneempaa väkeä, janakkalalaisia, jotka haluavat huolehtia itsestään.

Marjut ja Teemu Saarinen haluavat levittää My Linen toimintatapaa myös Turengin ulkopuolelle. He osallistuivat Kasvu Open -sparrausohjelmaan, Kanta-Hämeen Kasvupolulle, tavoitteena kirkastaa liikeidea ja löytää kumppani kasvuun.

Saariset haluavat luoda uudenlainen skaalautuvan toimintamallin, joka vie terveysliikuntapalveluiden tarjoamisen uudelle tasolle.

Teemu kertoo olevansa yrittäjänä ideoija ja intoilija, joka hahmottaa lopputuloksen, mihin haluaa päätyä, mutta tarvitsee partnerin, joka pystyy saattamaan prosessin haluttuun lopputulokseen.

Teemu Saarinen on löytänyt itsensä Hjallis Harkimon lausumasta: ”Minulla ei olisi mitään, jos ei olisi ihmisiä, jotka ovat toteuttaneet visioitani.”

Vaimoaan Marjutia hän kiittelee omia ominaisuuksiaan täydentäväksi persoonaksi, joka vetää välillä Teemun maanpinnalle.

- Minä visioin ja Marjut miettii toteuttamiskelpoisuutta. Se on pitkässä juoksussa tarpeellista, vaikka toppuuttelu joskus harmittaakin, Teemu nauraa.

Teemun visio on, että hyvän kumppanin avulla seuraavan viiden vuoden kuluessa Suomessa olisi kymmenen My Linen konseptilla toimivaa kuntokeskusta tarjoamassa uudenlaisen tavan liikkua terveesti.

My Linen kuntokeskus työllistää 7 henkilöä kokopäiväisesti, ryhmäliikuntaohjaajia on 7 ja yrityksen toimitiloissa työskentelee yrittäjäpohjalta fysioterapeutti ja hieroja.

Faktaa

Turengin Fysiopiste Ay

Toimii aputoiminimellä My Line fysioterapia ja liikunta

Yrittäjät: Marjut ja Teemu Saarinen
Perustettu: 1997
Työntekijöiden lukumäärä: 7 vakituista, tuntityöläisiä 7
Liikevaihto: 450 000
Toimiala: Fysioterapia- ja liikuntapalvelut
Muuta: Janakkalan vuoden yrittäjä 2017

www.myline.fi