Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Galaxy of Words koukuttaa oppimaan

Raha 2015 seminaarin Ilveksenkidasta muodostui Jaakko Kuukalle ja Kim Salmelle hyvä jatkumo pääomarahoittajan etsinnälle. Heidän yrityksensä Agoedu julkaisee kuun vaihtuessa mobiilin englannin kielen oppimispelin.

Agoedun mobiilipelissä oppiminen on paitsi hyödyllistä, myös hauskaa. Pelissä sanavarasto karttuu, kun pelaaja arvailee oikeita sanoja englanninkielisiin selityksiin. Pelissä on mahdollista edetä eri tasoille jännittävässä avaruusmaailmassa.

- Minkälainen on hyvä peli? No sellainen, joka koukuttaa. Jos pelataan ammuskelupeliä, koukuttavuus ei ehkä ole kovin hyvä juttu - ainakaan vanhempien mielestä. Mutta entä jos koukutut peliin, joka samalla opettaa? kysyy Jaakko Kuukka, Agoedun toimitusjohtaja ja perustaja.

- Pelin idea on se, että kuka tahansa jolla on englanninkielen perusteet hallussaan, pystyy kartuttamaan pelin avulla sanavarastonsa 10 000 sanaan. Tämä on sujuvan kielitaidon raja. Eihän puhumiseen niin hirveästi kielioppia tarvita, vaan sanoja.

Hämeen ammattikorkeakoulusta keväällä valmistunut Kuukka kertoo pelin takana olevan neljän hengen työryhmä ja pelistudio. Kehittämistyö on kestänyt vuoden päivät. Työ sanaston laajentamisen parissa jatkuu edelleen.

Ensimmäisessä vaiheessa peli on saatavissa ilmaiseksi iPhoneen ja iPadille. Ansaintalogiikka perustuu sille, että peliin on ostettavissa myös maksullista sisältöä.

- iPhone valikoitui julkaisualustaksi juuri siitä syystä, että iPhonen käyttäjät ovat tutkitusti niitä, jotka ostavat tuotteita. Tarkoitus on kuitenkin kehittää pelistä myös androidversio, sillä päämarkkina-alue on Aasia, jossa on paljon androidkäyttäjiä.

Kuukka oli yhdessä yhtiökumppaninsa Kim Salmen kanssa Raha 2015 -seminaarin Ilveksenkidassa pitchaamassa rahoittajille pelin rahoittamista. Rahoitusta tarvitaan, sillä pelistä on tarkoitus kehittää versio android-käyttöjärjestelmälle.

- Suoria rahoitustarjouksia emme ole vielä tapahtuman seurauksena saaneet, mutta yhteystietoja on vaihdettu ahkeraan LinkedInissä. Pääomasijoittajia etsitään kuumeisesti ja aiemmin hankittujen sijoittajakontaktien kanssa käydään tällä hetkellä neuvotteluja, kertoo Kuukka.

Agoedu on yksi yrityskiihdyttämö First Roundin kasvateista. Yhteistyö alkoi vuoden vaihteessa, ja ensimmäiseksi hankkeelle haettiin Ely-keskuksen kehittämisavustusta. Sen, oman sijoituksen ja Finnveran siltarahoituksen turvin on hanke edennyt lanseerausvaiheeseen.

Kuukka kiittelee First Roundin olleen erinomainen apu käytännön asioissa. Hän on myös sitä mieltä, että pääomasijoitus on sopiva vaihtoehto seuraavan kehitysvaiheen rahoituksessa.

– Kunhan vain sopiva rahoituskumppani löytyy, hän toteaa.

Raha 2015 -seminaarin pitchaustilaisuus Ilveksenkita vol. 4 oli Kuukan mielestä äärimmäisen hyvä tilaisuus.

– Kovassa seurassa pitchattiin ja yleisössä oli ansioituneita sijoittajia, siinä oli hyvin tuotu yhteen osaajat ja rahoittajat. Pitchaus osui myös hyvin seminaarikokonaisuuteen. Entisenä hämeenlinnalaisena voi vain olla tyytyväinen, että kaupunkiin on saatu tällaista pöhinää.

Jaakko Kuukka ja Kim Salmi ovat Hämeen ammattikorkeakoulun kasvatteja ja start up -yrittäjiä, joiden kehittämä oppimaan koukuttava peli on tarkoitus lanseerata kuun vaihteessa. Meneillään on kuumeinen rahoittajan etsintä, jonka yhtenä etappina oli pitchaus Raha 2015 -seminaarissa Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Seuraava Hämeen Yrityssanomat ilmestyy 30.9. Tulossa jälleen rahoituksen teemasivu ja muuta mielenkiintoista asiaa Hämeen yrityselämästä!

Tästä linkistä pääset Agoedun sivuille >>>

Tästä linkistä pääset tutustumaan First Round Oy:n >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM,