Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Linnan Startissa jalostettiin uusia yritysideoita

Viime lokakuussa alkaneessa Linnan Startiksi nimetyssä koulutuksessa on hiottu 16 uutta liikeideaa aina kasvun mahdollisuuksien kartoittamisesta myyntipuheisiin, rahoitukseen ja yhteistyöverkoston rakentamiseen. Osa Linnan Startissa mukana olleista yrityksistä esittäytyy 20. tammikuuta järjestämässään Yrityspuutarha – Uutta Kasvua! -tapahtumassa Kauppakeskus Linnassa Hämeenlinnassa.

Linnan Kehitys Oy toteutti yhteistyössä tamperelaisen Innovaatio Oy Uusi Tehtaan kanssa kehittämiskoulutusohjelman, jonka tarkoituksena oli kehittää uusia liikeideoita ja auttaa yrittäjiä alkuun. Koulutuspäiviä järjestettiin kolmen kuukauden aikana yhteensä 10 kappaletta. Mukaan kutsuttiin myös paikallisia, pitkään yrittäjinä toimineita mentoreita auttamaan ja neuvomaan yrityksen alkuvaiheen kysymyksissä.

Mukana Linnan Startissa on sparrattu 16 yritysideaa. Ryhmä oli monipuolinen ja siinä oli edustettuna erilaisia liikeideoita. Säännöllisten tapaamisten myötä ryhmä tuli toisilleen tutuiksi ja verkostoituminen, joka myös oli yksi koulutuksen tavoite, tapahtui luontevasti.

– Linnan Startissa parasta antia olivat uudet kontaktit ja mitä erilaisempien yhteistyökuvioiden mahdollisuudet. Kokoontumiset antoivat puhtia omalle innovoinnille ja tuoretta katsantokulmaa yrittämiseen. Uuden Tehtaan StartUp-kuvioiden kokemukset olivat herkullista kuultavaa, tiivistää osallistumistaan Linnan Starttiin Jari Hämäläinen Viihdemoguli Oy:stä.

– Uudet yritysideat eri toimialoilta yhteisessä työpajassa jalostettuna ovat kannustava ja kehittävä tapa vahvistaa liikeidean käytännön toteuttamista, toteaa mentorina mukana ollut Voglia Oy:n toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Linnan Startin viimeinen koulutuspäivä on takana, mutta vielä on edessä yrittäjien yhteinen ponnistus. Yrityspuutarha – Uutta Kasvua! -tapahtuma järjestetään 20.1.2015 klo 15–18 Sunshine PopUp Parkissa Kauppakeskus Linnassa.

Tapahtumassa Linnan Starttilaiset esittelevät liiketoimintamallejaan kaikille kiinnostuneille ja saavat samalla myös arvokasta kokemusta esiintymisestä sekä messutilaisuuksista. Järjestelyt saivat alkunsa ryhmän omasta toiveesta ja se on kokonaisuudessaan ryhmän itsensä toteuttama. Yrityspuutarhalla starttilaiset etsivät uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ja haluavat tuoda esiin myös yrittämistä ja rohkeutta uusiin avauksiin tässä taloustilanteessa. Tilaisuus on maksuton ja sinne on kaikilla vapaa pääsy.

Hämeen Yritysviestintä / JL