Etsi

Valmiin yrityksen ostaminen on hyvä vaihtoehto uudelle yrittäjälle

Vuosittain Suomessa tuhansia yrityksiä ja työpaikkoja uhkaa loppua sen takia, että yrittäjän jäädessä eläkkeelle yritykselle ei löydy jatkajaa. Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujalan mukaan olisi hyvä, että yritykset vaihtaisivat omistajaa useammin, sillä yrityksen eri elinkaaren vaiheisiin tarvitaan erilaisia yrittäjiä.

– Suomeen tarvitaan paljon uusia yrittäjiä jatkamaan jo toimivien yritysten toimintaa, jottei haaskattaisi työpaikkoja, osaamista, asiakassuhteita, kumppanuuksia ja varallisuutta, hän sanoo.

– Uuden yrityksen perustajan kannattaa pohtia, ostaisiko jo toimivan yrityksen. Valmiin yrityksen jatkaminen on sujuvampaa ja riskittömämpää kuin uuden perustaminen, koska ostaja pääsee heti kehittämään jo toiminnassa olevaa yritystä.

Yrityspörssi vauhdittamaan kauppoja

Pieniä ja keskisuuria yrityksiä myydään vuosittain vain pari tuhatta, kun kauppoja pitäisi tehdä pelkästään yrittäjien ikääntymisestä johtuen yli tuplasti enemmän. Kyse on tuhansista työpaikoista. Yrityskauppojen vauhdittamiseen tarvitaan asiantuntija-apua ja kauppapaikkoja. Suomen Yrittäjien Yrityspörssi.fi -palvelu on yksi keino vauhdittaa ostajien ja myyjien kohtaamista.

Suomen Yrittäjien Yrityspörssi-palvelu auttaa yrityksen ostajia ja myyjiä löytämään toisensa. Valtakunnallisena palveluna alkanut Yrityspörssi laajenee alueellisesti. Etelä-Pohjanmaalla, Hämeessä, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa Yrityspörssit ovat jo käytössä. Ensi viikolla käynnistyy Etelä-Savon Yrityspörssi.

Kujalan mukaan alueellisilla pörsseillä on tärkeä rooli seudullisen yritysmarkkinan kehittämisessä ja vauhdittamisessa.

– Yrityskauppaa käydään alueellisesti ja myyjä ja ostaja löytävätkin toisensa usein lähiseudulta. Näiden omistajanvaihdosten onnistuminen turvaa työpaikkoja.

Kujala puhui yrityskaupoista avatessaan Omistajanvaihdos 2014 -konferenssin Helsingissä tiistaiaamuna.

Fakta: Yrityspörssistä apua yrityskauppaan

  • Osoitteessa www.yrityspörssi.fi toimiva Yrityspörssi kokoaa yhteen yritysten ostajat, myyjät ja asiantuntijat ja törmäyttää eri osapuolet myös alueellisesti.
  • Palvelussa on satoja myynti- ja ostoilmoituksia.
  • Palvelu on helppokäyttöinen ja toimii kaikilla päätelaitteilla.
  • Sitä voivat käyttää ostajat, myyjät ja palveluntarjoajat.
  • Rekisteröitynyt käyttäjä voi lisätä palveluun omia ilmoituksia ja muokata niitä helposti. Ilmoituksen voi jättää myös nimettömänä ja kaikki yhteydenotot välitetään haluttuun sähköpostiin.
  • Alueellisten Yrityspörssien ilmoitukset näkyvät myös valtakunnallisessa palvelussa. Ilmoitukselle saa laajan näkyvyyden ja halutessaan myös lisänäkyvyyttä printtijulkaisuissa.
  • Hämeen Yrityspörssin suora osoite on www.hameenyritysporssi.fi

Lisätietoja:

http://www.yrityspörssi.fi/

Omistajanvaihdos 2014 –konferenssi: http://www.yrittajat.fi/fi-FI/tapahtuma/?CalendarId=00a79b66-42ae-4d90-aa2c-04e877537f9c&EventId=9f7d47a1-70d5-48fd-82c9-ac4757d0c3ef

Hämeen Yritysviestintä / JL