Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kuurmat lähtevät valloittamaan Eurooppaa

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Hattulan Yrittäjät palkitsivat Pia ja Kimmo Kuurman menestyksekkäästä ja tuloksia tuottavasta yrittämisestä Hattulan Vuoden yrittäjä 2014 -palkinnolla. Huomionosoitus jaettiin Hattulan Yrittäjäjuhlassa perjantaina 10.10.2014.

Kuurmien yritys Domus Classica Oy pyörittää Hattulan Metsänkylän kartanossa klassiseen rakentamiseen erikoistunutta Domus Classica -rautakauppaa sekä perinnerakentamiseen keskittynyttä Metsänkylän Navettaa.

Kuurmat ovat määrätietoisesti kehittäneet verkkokauppaa ja yrityksen verkkopalveluja. Verkossa toimivat uusien mutta klassisten rautakauppatavaroiden verkkokauppa domusclassica.com, hirsikehikoiden, talon varaosien ja osaajien etsintää helpottava hakupalvelu navetta.com sekä Navetan palveluita ja tuotteita välittävä metsankylannavetta.fi.

Lisäksi rakennushistorioitsijaksi Helsingin yliopistossa opiskellut Pia on perustanut Facebookiin Pelastetaan vanhat talot -ryhmän, joka elää omaa elämäänsä vanhojen talojen remontoijien aktiivisena keskustelukanavana. Ryhmässä on lähes 8 000 jäsentä.

Kuurmat uskovat verkkokaupan tulevaisuuteen. Heitä kiinnostaa kehittää verkkokaupastaan kansainvälinen kauppapaikka, jolloin tuotteita voitaisiin myydä ympäri Eurooppaa.

– Tällaista tuotekokoelmaa ei ole muilla edes Euroopassa. Kun tieto ja tuotteet ovat hajallaan, on netti erinomainen väline. Nyt eletään kaupan murrosta ja verkkokauppa on se meidän juttu, Kimmo Kuurma sanoo.

Metsänkylän Navetta myy ja ostaa vanhoja rakennustarvikkeita, välittää vanhoja hirsikehikoita, pitää yllä vanhojen rakennusten taitajien Osaaja -rekisteriä ja järjestää vanhojen rakennuksen kunnostamiseen liittyviä koulutuspäiviä.

Kaikkia tuotteita ei kovasta etsimisestä huolimatta löydy vanhana. Tähän tarpeeseen syntyi Domus Classica vuonna 2008. Nykyisin Domus Classica myy uusia klassisia rakennustuotteita sekä verkossa että Metsänkylän kartanossa sijaitsevassa myymälässään. Tuotteita on kaupan valikoimissa lähes 200:lta eri tavarantoimittajalta.

– Me etsimme asiakkaan puolesta hyvät valmistajat ja myös rakennusalan osaajat, joita voimme suositella. Näin autamme vanhojen talojen omistajia, Pia Kuurma selittää.

Metsänkylän kartano on sunnuntaisin avoinna suurelle yleisölle. Kartanon pihapiiri on ainutlaatuinen miljöö vanhoine rakennuksineen ja eläimineen. Metsänkylän mäellä laiduntaa parikymmentä alpakkaa. Näitä laamansukuisia kamelieläimiä Kuurmat hankkivat maisemanhoitotöihin 10 vuotta sitten Sveitsistä.

Kartanolla toimi Kahvila Leivintupa, vuoden ympäri aina sunnuntaisin avoinna oleva kahvila, jonka bravuuri on salaisella reseptillä valmistettu pannukakku. Kahvilan herkkuja on seitsemän vuoden aikana käynyt nauttimassa yli 150 000 asiakasta.

- Kiireisimpänä päivänä kahvilassa on myyty 340 pannukakkuannosta, Pia Kuurma kertoo.

FAKTA

Domus Classica Oy

Klassiseen rakentamiseen erikoistunut Domus Classica on erilainen rautakauppa, joka myy uusia klassisia rakennustarvikkeita vanhan talon kunnostajalle sekä uuden rakentajalle. domusclassica.com

Metsänkylän Navetta

Perinnerakentamiseen perehtynyt Metsänkylän Navetta myy vanhoja rakennustarvikkeita ja käyttötavaroita. navetta.com, metsankylannavetta.fi

Yrittäjät: FM Pia ja KTM Kimmo Kuurma, perheeseen kuuluu kolme lasta: Kira, 15, Karlo, 13 ja Klaudia, 11.

Työntekijoiden lukumäärä: 4–6

Liikevaihto: 857 000 € (2013)

Markkina-alue: Koko Suomi.

Kuvassa Hattulan Vuoden yrittäjät 2014 Kimmo ja Pia Kuurma sekä ”Hansu”, Metsänkylän Navetan Chevrolet 3100 -lava-auto.  Kuva Jouni Lehtonen