9.8.2018 klo 11:58
Uutinen

Kiertotaloudessa luodaan uutta vanhaa hyödyntämällä

Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSH järjestetään syyskuun 19.–20. päivä Forssassa. Tapahtuman tarkoitus on pohdituttaa kestävän kehityksen hyötyjä ja kiihdyttää kasvu- ja startup-yritysten kehitystä ja kiertotaloutta.

FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille.

– Tuotteita ja palveluja tuotetaan ja kulutetaan tällä hetkellä reippaasti yli maapallon sietokyvyn ja tästä syystä pitää luoda uusia ratkaisuja. Kiertotalousmallissa jaetaan, vuokrataan ja kierrätetään luonnonvaroja tuhlaamatta, siinä on paljon potentiaalia uusille ideoille ja menestyksekkäälle liiketoiminnalle, toteaa Hämeen Ammattikorkeakoulun (Hamk) rehtori Pertti Puusaari.

Hamk on vahvasti verkottunut elinkeinoelämän kanssa. Näin opiskelijoille voidaan tarjota aitoja oppimisympäristöjä ja -tehtäviä ja samalla kehittää elinkeinoelämää.

Liiketoimintaa ekosysteemissä

Forssan seudulla on paljon ympäristöalan yritystoimintaa, tutkimusta ja koulutusta sekä ainutlaatuinen teollinen symbioosi. Nykyistä toimintaa on mahdollista laajentaa entistä monipuolisemmalla liiketoimintaekosysteemillä.

– Kiertotalouden ideaa on mahdollista toteuttaa kaikilla toimialoilla. Se voi olla hyvä lähtökohta uuden liiketoiminnan käynnistämisessä tai vanhan kehittämisessä, kertoo Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen.

– FRUSH on hyvä tapahtuma kiihdyttämään paitsi koko Suomen kiertotaloutta, niin myös tuomaan esille näyttävämmin Forssan seudun ainutlaatuista osaamista. Nyt on korkea aika alkaa pitämään meteliä, lisätä näkyvyyttä ja nostaa profiiliamme biotalouden ja ympäristöalan huipputoimijana.

FRUSHin tämän vuoden ohjelmassa on otettu huomioon vastuullisuus kaikessa liiketoiminnassa. Tapahtuma sopii siis kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisesta yrittämisestä.

– Resurssiviisaus on liiketoiminnassa päivän trendi. Vastuullinen yritys on elinvoimainen pitkällä tähtäimellä ja se pitää huolta kannattavuudestaan ja myös ympäristö- ja sosiaalivastuustaan, Maria Jokinen sanoo.

FRUSH-tapahtuman järjestäjinä ovat Hämeen ammattikorkeakoulu Oy ja Forssan Yrityskehitys Oy.

Se toteutetaan Forssan Kehräämöllä Hämeen ammattikorkeakoulun tiloissa 19.-20.9.2018.

Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma osoitteessa www.frush.fi. Maksuttomia ständipaikkoja voi tiedustella osoitteesta info@frush.fi.

Hämeen Yritysviestintä
toimitus@hameenyrityssanomat.fi