Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys
Tiedote

Hurjaa kasvua tehneet yrittäjät: ”Kyllä töitä tekevälle löytyy!”

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana Silja Europalla.

Janakkalalainen Timo Kurkela ryhtyi yrittäjäksi ja perusti teollisuuden asennuksiin ja kunnossapitoon keskittyvän TAK Oy Janakkalan vuonna 2012. Takana oli yli 20 vuoden työrupeama vieraan palveluksessa. Hän työskenteli alkuun yksinyrittäjänä.

Keväällä 2016 Timon poika Janne mietti tulevaisuuttaan. Hän oli opiskellut levyseppähitsaajaksi. Kymmenen vuoden työuran ohessa hän oli suorittanut sekä teollisuusputkien asentajan että teollisuuden johtamisen ja asiakaspalvelun tutkinnon. Isän yrittäjyyttä seurattuaan hänen teki mieli lähteä mukaan. Timo totesi pojalleen: ”Voit tulla töihin, jos keksit itsellesi töitä.”

Janne jätti palkkatyöt ja lähti mukaan yritykseen. Hän toi mukanaan kokemuksensa teollisuuden prosessiputkistoista ja niiden kunnossapidosta. Jannen mukana yritykseen tuli myös nuoruuden intoa. Hän lähti uudistamaan yrityksen toimintaa nimeä myöden.

- TAK Oy Janakkalasta tuli mieleen kunnallinen toimija. Päätimme muuttaa yrityksen nimen Inweld Oy:ksi, Janne Kurkela selittää.

Jannen tultua mukaan yritykseen kasvutahti on ollut huima. Tällä hetkellä yritys työllistää yrittäjien lisäksi 16 työntekijää. Isoimmissa projekteissa sekä suuremmissa huoltoseisakkeissa käytetään alihankkijoita apuna.

Liikevaihto on kasvanut tilikauden 2015 reilusta 70 tuhannesta eurosta viime vuoden 1,25 miljoonaan euroon. Tämän vuoden ennuste liikevaihdosta on 2,5 miljoonaa euroa. Rajusta kasvusta huolimatta yrityksen maksuvalmius on hyvä ja tulos positiivinen.

- Onhan vauhti välillä huimannut, mutta olemme sitä mieltä, että kyllä tekevälle töitä löytyy, Kurkelat tuumaavat.

Ala on suhdanneherkkä, kilpailu on kovaa ja ostajat hintatietoisia. Pitkät teollisuuslaitosten kunnossapitosopimukset ovat toiminnan selkäranka. Asiakaskunta koostuu metsä-, paperi-, kemian-. teräs-, energia- ja elintarviketeollisuudesta. Lisäksi Inweld Oy tuottaa palveluita rakennus- ja maanrakennusalalle sekä kunnallisille liikelaitoksille. Kilpailijat ovat isoja toimijoita.

- Meidän toiminnalla on kasvot, kilpailussa isojen kanssa pärjäämme laadulla ja ammattitaidolla, Janne Kurkela sanoo.

Janakkalan Rastikankaalla kotipesää pitävä Inweld Oy on perheyritys ja se näkyy myös päivittäisessä tekemisessä ja arjessa. Hyvä yhteishenki on tärkeä. Huumorilla ja terveellä suunsoitolla on siinä keskeinen osa. Iloisen yritysilmeen toivotaan jäävän myös asiakkaiden mieleen.

- Asiakas vaistoaa työntekijöiden asenteesta, meneekö yrityksellä hyvin. Meillä tavoitteena on olla helposti lähestyttävä palveluntarjoaja sekä työnantaja, Janne sanoo.

- Esimerkiksi kaikilla työntekijöillä, myös johtajilla, on samanväriset kypärät. Kukaan ei ole toisen yläpuolella, Timo kuvailee yrityksen johtamisfilosofiaa.

Faktaa

Inweld Oy

  • Yrittäjät: Timo Kurkela ja Janne Kurkela
  • Perustettu: 2012
  • Työntekijöitä: 18
  • Liikevaihto: 2,5 M€ (arvio 2018)
  • Toimiala: teollisuuden kunnossapito
  • Toimialue: Suomi
  • Muuta: Janakkalan vuoden yrittäjä 2018

Lisätiedot: www.inweld.fi