Etsi

Yrittäjyys
Tiedote

Tiukat ajat koulivat yrittäjää

Hauhon vuoden yrittäjänä on palkittu Kuljetusliike Jarmo Hieto Oy:n osakkaat Jarmo, Joel ja Riku Hieto. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Hauhon Yrittäjät luovuttivat palkinnon Hauhon yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana Hahkialan Uiskolassa.

Hauholaisella Kuljetusliike Jarmo Hieto Oy:llä on 5 autoa, puoliperävaunuyhdistelmiä ja yksi sorakasettiyhdistelmä. Yritys käyttää puoliperävaunuja, sillä ajettavien kuormien koot ja etäisyydet sopivat parhaiten niille. Kuljetukset ovat enimmäkseen sopimusajoja. Työntekijöitä yrityksen palkkalistoilla on yrittäjät mukaan lukien seitsemän.

- Kaksi autoa ajaa Stora Enson pakkauspahveja, lisäksi kuskaamme muun muassa betonielementtejä, erilaista rahtitavaraa sekä soraa hauholaisen Niemisen Sora Oy:n leivissä, Jarmo Hieto kertoo.

Hattulassa Pälkäneentien varressa sijaitsee yrityksen terminaalialue. Siellä otetaan vastaan purkubetonia ja puhtaita maa-aineksia. Alueella varastoidaan ja käsitellään myös asiakkaiden puutavaraa. Väliaikaista varastointitilaa vuokraavat muun muassa metsäyhtiöt ja muut metsäalan toimijat.

Jarmo Hieto on yrittäjä kolmannessa polvessa. Eikä omena puusta kauas putoa, sillä Jarmo Hiedon ja Maija Karelius-Hiedon perheen kolme poikaa työskentelevät perheyrityksessä. Joel ja Riku Hieto ovat myös yrityksen osakkaita.

Jarmon ura yrittäjänä alkoi 22-vuotiaana vuonna 1985, ensimmäinen liikennelupa heltisi vuonna 1988. Kuljetusyrittäjän ura alkoi pälkäneläisen leipomon perunalimppujen kuskaamisella kauppoihin. Leipäkuskina vierähti 8 vuotta.

Sitten leivät vaihtuivat keittiöihin, ja 12 vuoden ajan Hiedon kaksi täysperävaunuyhdistelmää ajoi keittiökalustevalmistaja Novart Oy:n keittiökalusteita asiakkaille ympäri Suomen.

- Se oli kivaa, joka viikko kierrettiin koko Suomi. Ei ole sellaista kuntaa missä en ole käynyt, Jarmo Hieto muistelee.

Yrityksen kasvun myötä hän ei enää ehdi rekan rattiin niin usein kuin haluaisi. 

- Jonkun reissun tarvittaessa heitän, mutta aika menee enimmäkseen toimistolla ja palavereissa, ajelen henkilöautolla ympäriinsä ja soittelen. Se on semmoista näkymätöntä työtä, Jarmo Hieto kuvaa yrityksen johtamista.

Jarmo Hieto on 33 vuoden yrittäjäuransa aikana nähnyt ja kokenut kaksi lamaa. Hän kertoo, että 1990-luvun lama ei näkynyt heidän toiminnassaan.

- Silloin kasvettiin ja vahvistuttiin, mutta on tässä kireitäkin aikoja koettu, 2008 oli raha tiukassa, mutta jostain sitä vaan oli taiottava. Jälkeenpäin ajatellen on hyvä, että on nähty myös tiukkoja aikoja. Se kuuluu liike-elämään, siitä on otettu oppia ja vahvistuttu.

Hän on havainnut, että yrityselämässä toimii jo raamatussakin mainittu 7 lihavan ja 7 laihan vuoden kiertokulku. Nyt eletään vuoden 2008 laman jälkeisiä laihoja vuosia seuranneita satoisampia aikoja.

- Tein aikajanan oman yrityksen osalta ja luvut näyttävät, että kyllä se vain noudattaa suunnilleen tätä kaavaa.

Kuljetusliike Jarmo Hieto Oy:n käyntikortti on näyttävä ja hyväkuntoinen kalusto. Tärkeä osa menestystä on ammattitaitoinen henkilökunta. Hyvä kuljettaja pitää kaluston kunnossa ja asiakkaat tyytyväisinä.

- Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme hymyssä suin ja niin hyvin kuin voidaan. Lupaukset tulee pitää, Jarmo Hieto kuvailee yrityksensä menestysreseptiä.


Kuva: Kuljetusliikkeen käyntikortti on näyttelykuntoon tuunattu kalusto. – Hyvä kuljettaja pitää kaluston kunnossa ja asiakkaat tyytyväisinä, yrittäjä Jarmo Hieto linjaa. Kuva: Joel Hieto

Faktaa

Kuljetusliike Jarmo Hieto Oy

  • Yrittäjät: Jarmo, Joel ja Riku Hieto
  • Perustettu: 1985
  • Työntekijöitä: 7
  • Liikevaihto: 850 000 € (2017)
  • Toimiala: kuljetus- ja varastointipalvelut
  • Toimialue: Koko Suomi
  • Muuta: Hauhon vuoden yrittäjä 2018

Lisätiedot: www.hieto.fi