Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys
Tiedote

Innovaatiot pitävät yrittäjän vireänä

Hämeen Yrittäjät yhdessä Rengon Yrittäjien kanssa ovat valinnut Rengon vuoden 2018 yrittäjäksi Kuljetus Vilkkinen Oy:n yrittäjän, Kaarle Vilkkisen. Palkinto luovutettiin Tulinummessa järjestetyssä Rengon yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

Kaarle Vilkkinen päätyi armeijassa autokomppaniaan ja sieltä kotiin tuomisena oli pätevyys ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen. Yrittäjäperheen lapselle oli luontainen valinta lähteä yrittäjäksi. Jo viisitoistakesäisenä hän maalaili naapureiden autoja ja työskenteli perheyrityksessä.

Armeijan jälkeen vuonna 1999 oli aika lähteä kokeilemaan omia siipiä. Kaarle Vilkkinen osti itselleen kuorma-auton ja aloitti ajohommat toiminimellä. Kotoaan hän sai hyvää tietotaitoa ja sparrausta yrittäjyyteen. Sen hän kokee ensiarvoisen tärkeäksi avuksi. Myöhemmin hänellä on ollut yrittäjäkollega sparrarina.

- Sparraus ja ajatustenvaihto toisen yrittäjän kanssa on hyvä väline kehittää omaa toimintaansa. Pitää pystyä näkemään metsä puilta, Vilkkinen toteaa.

Hän naurahtaa, että on oppinut Aku Ankasta pätevän periaatteen kaupalliseen toimintaan. Aku kun sai eräässä sarjakuvassa oivan bisnesneuvon: ”Menot mattoon ja tulot kattoon”.

Yrittäjä toteaa, että kuljetusala on kilpailtu, kuten kaikki muukin, mutta hyvä ja osaava työporukka on alalla kuin alalla erittäin tärkeä tekijä. Yrityksensä tulevaisuutta hän miettii rauhalliseen tapaan.

- Kokeillaan toteuttaa yksi asia kerrallaan. Aika tahtoo loppua, eikä ehdi tehdä kaikkia asioita joita on suunnitellut.

Hän haluaa kehittää yritystoimintaansa. Raha ei kuulemma ole varsinainen innoittaja, että jaksaa aamulla lähteä työmaalle. Mikä sitten motivoi?

- Kehitys, jatkuva parantaminen. Pienet innovaatiot pitävät vireänä, yrittäjä tokaisee ja pyytää katsomaan hallin seinustalla olevaa autonpesupaikkaa.

Pesupaikalle on kehitetty ajoneuvoyhdistelmien pesua helpottamaan puomisysteemi ja painepesurin tehoja on nostettu. Vilkkinen kertoo kuraisen sorakasettiyhdistelmän pesuajan lyhentyneen näiden keinojen avulla jopa lähes neljännekseen. Tällaiset arjen innovaatiot tuovat paitsi tehoja myös motivoivat yrittäjää.

Vilkkisen kuljetusliike työllistää yrittäjän lisäksi 6 työntekijää. Sesonkiaikoina työntekijöitä on enemmän. Kuljetus Vilkkinen Oy on kuljetus- ja maansiirtoalaan sekä erilaisten jalostettujen kiviainesten ja soran myyntiin erikoistunut yritys. Yrityksellä on useita sorakasettiyhdistelmiä, pyöräkuormaajia sekä kaivinkone.

Kuljetuspalveluiden lisäksi yritys tekee erilaisia maanrakennukseen sekä maansiirtoon liittyviä töitä sekä myy ja toimittaa soraa ja kiviaineksia. Myös teiden hoito- ja talvikunnossapito on osa toimintaa. Vilkkisellä on siihen tarkoitukseen myöskin nykyisein harvinaiseksi työkoneeksi käynyt tiehöylä.

Vilkkisen toinen yritys on Muurilan Kone Oy, Rengossa sijaitseva raskaan kaluston huolto ja korjausliike.

 

Faktaa

Kuljetus Vilkkinen Oy

  • Yrittäjä: Kaarle Vilkkinen
  • Perustettu: 1999, osakeyhtiöksi 2005
  • Liikevaihto: 1,2 M€
  • Työntekijöiden lukumäärä: 7
  • Toimiala: Kuljetus- ja maansiirtoala
  • Toimialue: Kanta-Häme ja Uusimaa
  • Muuta: Rengon vuoden yrittäjä 2018.