Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys
Tiedote

Tuhansia toimitettuja koteja

Lopen vuoden yrittäjinä on palkittu Talopalvelu J Majasalmi Oy:n yrittäjä Juha Majasalmi. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Lopen Yrittäjät luovuttivat palkinnon Lopen yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Valmistuttuaan kauppakorkeakoulusta Juha Majasalmi ajautui yrittäjäksi etsiessään töitä itselleen. Elettiin vuotta 1986.

- Helsingin Sanomissa oli ilmoitus, missä Jukkatalo etsi taloedustajaa pääkaupunkiseudulle, Juha Majasalmi kertoo.

Myyntihenkinen nuori mies haki tehtävään ja tuli valituksi. Edellytys työn vastaanottamiselle oli oman yrityksen perustaminen taloedustukseen. Näin hän tuli samalla lähteneeksi yrittäjän uralle perustettuaan Talopalvelu J Majasalmi Ky:n. Yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi 1996.

- Tuolloin korkeakoulun jälkeen yrittäjäksi lähteminen ei ollut tavallista. Ikään kuin ajauduin yrittäjäksi. Kaikki tapahtui nopeasti, hän muistelee.

Jukkatalojen parissa kului 7 vuotta ja seuraavaksi toimeksiantajaksi tuli Salvostalo. Vuonna 1994 Juha Majasalmi perusti yhdessä Roger Jusleniuksen kanssa talotoimittaja Planiatalon. Planiatalot valmistetaan nykyisin suurelementteinä Omatalo Oy:n Sonkajärven tehtaalla.

Yritystoiminnan laajentaminen oman talomerkin kehittämiseen osui keskelle 1990-luvun lamaa. Mutta se ei nuorta miestä lannistanut.

- 1990-luvun alussa olisi ollut tuloksellisempaa vaikka jakaa Hesaria, Majasalmi naurahtaa.

Mutta pian uuttera myyntityö kantoi hedelmää, ja Planiatalo alkoi menestyä. Parhaimmillaan taloedustajia on yrityksellä ollut 16. Myyntiketju valmiiseen taloon saakka vaatii sekä aikaa, että myös yhteistyökumppaneita: suunnittelu, talotehdas, kuljetukset, maansiirtotyöt ja asennustyöt. Talopaketin laajuuden mukaan myyjän vastuulle jää moni asia, joiden tekijöistä muodostuu laaja kumppanuusverkosto.

Juha Majasalmi kertoo suosittelevansa ja vinkkaavansa omatoimisille asiakkailleen tekijöitä, jotka ovat ansainneet hänen luottamuksensa.

- Hyväksi havaittuja kumppaneita uskaltaa suositella eteenpäin, hän sanoo.

Majasalmella on asiasta 33 vuoden kokemus ja takana yli 2 000 talokauppaa Vantaan Petikon toimistolta ja Planiatalo Oy:n kautta hän on ollut mukana yli 5 000 toimitetun Planiatalon toimituksissa.

Asumisen trendit ovat muuttuneet näiden 33 vuoden aikana. Ihmiset haluavat taas asumaan kaupunkeihin, missä omakotitontit ovat pieniä ja samoin uusien talojen asumisneliöt.

Esimerkkinä Majasalmi mainitsee Helsinki-pientalon, joka on perheasumiseen suunniteltu kaksikerroksinen omakotitalo, joka sopii pienille tonteille ja kaupunkimaiseen ympäristöön. Helsinki-pientaloja tehdään kokoluokissa 105–150 neliötä. Arkkitehti Juha Salmenperän suunnittelemat pientalot on muokattu myös Plania Kaupunkitalo -mallistoon.

2020-lukua lähestyttäessä talot rakennetaan puusta, niissä on usein pulpettikatto ja ulkoapäin värimaailma on tumma, jopa mustaa suositaan.

 

Faktaa

Talopalvelu J Majasalmi Oy

  • Perustettu: 1986, osakeyhtiöksi 1996
  • Yrittäjä: Juha Majasalmi
  • Työntekijöiden lukumäärä: 2 + edustajat
  • Toimiala: Talopakettien myynti
  • Muuta: tänä päivänä edustus myös Omatalojen myynnistä pääkaupunkiseudulla

 

Planiatalo Oy

  • Perustettu: 1994
  • Yrittäjät: Juha Majasalmi ja Roger Juslenius (50/50)
  • Toimiala: Talopakettien markkinointi