21.4.2020 klo 09:11
Uutinen

Toripalvelussa tavataan – välittämistä verkossa

Koronatilanteessa yritykset ja yrityspalvelutoimijat ovat lyöneet hynttyitä yhteen, pärjätäkseen paikallisesti globaaleja voimia sekä uhkia vastaan. Forssan Toripalvelu yhdistää perinteisen verkkokaupan ja sosiaalisen median osta-myy-vaihda –palvelut.

Forssan Toripalvelussa voidaan ostaa lahjakortteja yhdeltä sivulta, yhdellä klikkauksella. Yritysten palvelujen lisäksi kauppapaikalla voi ilmoittaa avoimista työpaikoista. Toripalvelun on mahdollistanut Forssan Yrityskehitys Oy ja palvelun tuottajana on ollut Verkkojalka.fi –yrittäjä Panu Palm.

– Olen uusvanha forssalainen yrittäjä ja toiminut viime vuosina Helsingissä. Koronakriisin yllättäessä – ennen rajojen sulkemista – palasin juuriani kunnioittaen kotikonnuille. Etätyön hoitaminen on ollut it-alalla minulle hyvin luontevaa jo ennestään. Forssan Toripalvelu lähti liikkeelle, kun sain soiton Forssan Yrityskehityksestä. Totesimme, mitä paikalliselle liiketoiminnalle on tapahtunut. Päätimme pystyttää pikavauhdilla simppelin palvelualustan, mihin paikalliset yrittäjät voivat syöttää palvelutarjontaansa ja jakaa sitä verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Lahjakortti oman kunnan yrityksestä

Pääartikkelina Toripalvelussa on lahjakorttien osto, minkä turvin yritykset voisivat saada tukea tilanteesta selviämiseen. Normaalit palveluedellytykset ovat nyt useimmilla hyvin rajoitetut ja kulut pyörivät koko ajan. Toripalvelussa tuetaan ja markkinoidaan vain oman seudun yrityksiä. Mukaan ei pääse esimerkiksi vantaalainen autokorjaamo. Osto tehdään tunnistautumalla, eli myyvä yritys saa tiedon ostajasta. Tieto on luottamuksellinen ja turvallinen, ostajan sekä myyjän välinen.

– Palvelu saatiin yötä-päivää-työllä käyntiin 6.4. ja julkaisuun mennessä olimme keränneet sivustolle sisältöä jo 50 yritykseltä. Forssan lehti auttoi alkuun viestinviennissä tekemällä meistä jutun. Pysyäksemme ihmisten huulilla ja uusien käyttäjien hankkimiseksi, mainostamme palvelua jatkuvasti sekä olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Nyt yrityksiä on mukana jo pitkälti toista sataa ja uuden palvelun vastaanotto on ollut todella avointa.

– Yrittäjän näkökulmasta konsepti on laadittu mahdollisimman mutkattomaksi. Kaikkien ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista pystyttää verkkokauppaa. Palvelu on yrittäjälle maksuton. Ainoastaan maksujen välittäjä ottaa nimellisen provision rahaliikenteestä, mikäli käytetään verkkomaksua. Kerromme tämän etukäteen mukaan tuleville yrityksille.

Matalampi kynnys uuteen toimintatapaan

Palm uskoo, että ”positiivinen levy jää päälle” – koska kulutuskäyttäytyminen on entistä enemmän siirtynyt tilanteen johdosta pakotettuna verkkoon.

– Tämähän on monille pienyrityksille matalan kynnyksen siirtyminen markkinointikanavasta kaupankäyntikanavaksi. Ymmärretään, että verkossa myyminen ei välttämättä ole vaikeaa ja kalliita järjestelmiä vaativaa.

Vastaavia paikallisen yrittäjyyden pelastustoimia on tehty myös muualla Suomessa. Kanta-Hämeessä ainakin Hämeenlinna ja Janakkala ovat julkaisseet omia koontisivustojaan ja on julkaistu myös valtakunnallisia sivustoja, missä voi kohdistaa tukensa ostamalla oman seutunsa palveluja.

Tutustu palveluihin

Forssan Toripalvelu

Hanki Hämeenlinnasta

Osta Janakkalasta

Muita yrittäjien palveluita kokoavia sivustoja ja verkkokauppoja