31.5.2021 klo 11:34
Uutinen

60-vuotiaan Auto Sorsa Oy:n toiminta keskitetään Riihimäelle

Tulevan kesän aikana palaa Riihimäelle taas uusien autojen myynti. Asialla on Auto Sorsa Oy, joka siirtää toimintansa Hyvinkäältä kotikaupunkiinsa.

Hämeen Yrityssanomat | Riihimäki | Kare Asp

Auto Sorsa Oy:n toiminta alkoi juuri Riihimäellä 60 vuotta sitten kevään taittuessa kesäksi. Tuolloin Silvo Sorsa käynnisti toiminimensä, joka toteutti autojen peltikorjauksia ja maalaustöitä Patastenmäessä.

Silvo Sorsa jäi eläkkeelle vuonna 2001, vetovastuun otti Markku Sorsa. Vuonna 2004 hankittiin Tehtaankadulta toimitilat, joihin vuonna 2005 saatiin Toyotan virallinen merkkihuolto.

Uusi luku yrityksen historiaan kirjoitettiin 2018, jolloin Hyvinkäällä käynnistettiin vuokratiloissa autojen myyntitoiminta samoin kuin toinen huoltopalvelu. Merkkeinä olivat Subaru ja Suzuki, tänä keväänä valikoima lisääntyi Isuzun hyötyautoilla.

Riihimäen Tehtaankadulla on aikaisemmin ollut Subarun ja Toyotan huoltokorjaamo. Nyt kotikaupunkiin tulee myös uusien autojen myymälä.

– Riihimäelle palaa taas uusien autojen myyntitoiminta, jota ei ole muutamaan vuoteen ollut koko kaupungissa tarjolla.

Korona viivästyttänyt avajaisia

Tilat on remontoitu huolella. Mutta vallitsevan koronatilanteen takia ei ole pidetty uuden autoliikkeen avajaisia Riihimäellä.

– Pyrkimyksenä on toteuttaa näyttävä avaus kesän aikana. Ensimmäinen tavoitteemme oli vuodenvaihde 2020-2021. Ei onnistunut. Sitten pyrittiin avajaisiin tukemamme Auto Sorsa Rallin yhteydessä. Silloinkin korona riivasi, kertoo Markku Sorsa.

Markku Sorsa uskoo myyntimerkkiensä vetovoimaan.

– Subarulla on oma vankka kannattajakuntansa. Suzuki on toistaiseksi ollut tuntemattomampi merkki, mutta tuoreimmat mallit ovat herättäneet hienosti kiinnostusta. Ja Isuzu on raskaassa työkäytössä luotettavaksi todettu merkki. Kaikkiin merkkeihin pystytään tarjoamaan huoltopalvelut saman katon alta.

60-vuotisen toiminnan merkeissä on otettu käyttöön yrityksen uusi logo. Se esittää, mitäs muutakaan kuin graafisesti tyyliteltyä sorsaa. Yritys työllistää tällä hetkellä 24 ammattilaista.

Juttu on lyhennelmä 28.5.2021 Hämeen Yrityssanomissa julkaistusta artikkelista.
Lue koko lehti verkkojulkaisuna täältä.