Etsi

Kunnat

Kuntapäättäjät ovat isojen muutoksien avaintekijöitä. Tulevaisuuden kunta keskittyy elinvoimaan sote-tehtävien siirtyessä maakunnille.  Annamme tämän sivun alareunassa viisi kovaa tavoitetta kunnille.

Tulossa Kunnallisjohdon seminaari 2019:

Vuoden 2019 Kunnallisjohdon seminaari järjestetään Lappeenrannassa Holiday Club Saimaassa 15.—16.5.2019.

Viisi askelta elinvoimaiseen kuntaan:

Hyvinvointia elinkeinopolitiikalla

Valtuustoilla tulisi olla käytössään ajantaisainen elinkeinopoliittinen ohjelma, joka suuntaa päätöksenteon valmistelua hallintorajat ylittäen. Vahva elinkeinopoliittinen näkemys luo elinvoimaa sekä tuo ketteryyttä ja muutoskestävyyttä kuntaan.

Mahdollistava maankäyttö

Kuntien kasvu ja kehittyminen nojaa toimivaan alueidenkäytön suunnitteluun. Kuntien maankäyttö- ja kaavoituspolitiikkaa tulee kehittää. Kaavoitus- ja maankäyttösopimukset tulee ottaa tasavertaisesti kuntien keinovalikoimaan - yrityksien tasapuolinen kohtelu huomioiden.

Päätösten arviointi

Päätösten elinvoimavaikutusten (yritysvaikutusten) arviointi parantaa valmitelun laatua, lisää päätöksenteon läpinäkyvyyttä sekä helpottaa luottamushenkilöiden työskentelyä. Toimintamallin jatkuva yhteinen kehittäminen on kuntien, yrittäjien sekä asukkaiden yhteinen asia.

Hankinnoista työtä

Kunnalliset julkiset hankinnat ovat satojen miljoonien tasolla SOTE-uudistuksesta huolimatta. Tavoitteena on noudattaa eurooppalaista periaatetta "pienet ensin". Tämä tarkoittaa hankintojen muotoilua tavalla, että myös paikalliset yritykset voivat osallistua kilpailutuksiin. Hankinta-asiamiehen palvelut ja lisää asiasta >>

Asennetta osaamiseen

Kunnat huolehtivat yleissivistävästä koulutuksesta alueellaan. Laadukas koulutus on avain hyvään työelämään ja yrittäjyyteen. Työmarkkinoilla osaamisen ei yksistään riitä, vaan asenne ratkaisee. Uusien opetussuunnitelmien mukainen työ yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseksi on tarpeen jokaisessa kunnassa.

Lisätietoja ja yhteydenotot kuntavaikuttamiseen liittyvissä asioissa paikallisyhdistykseen tai yhteyshenkilöön aluejärjestössä alla:

Juha Haukka

Juha Haukka

Toimitusjohtaja

Yhteystiedot

puh. 050 433 0134
Sibeliuksenkatu 11 A 1
13100 Hämeenlinna

Vaikuttaminen
Palvelut ja tapahtumat
Hankintaneuvonta