Etusivu > Hämeen Yrittäjät > Humppilan Yrittäjät > Humppilan Yrittäjät > Humppilan Yrittajat > Vuoden Yrittajat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden Yrittäjä 2015

21.11.2015

Yksinyrittäjät ovat tärkeä osa palveluketjua

Humppilan Vuoden yrittäjänä 2015 on palkittu Tuija Heikura. Hänen yrityksensä on Tmi Näppituntuma. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Humppilan Yrittäjät jakoivat tunnustuksen Humppilan Yrittäjäjuhlassa Otsolan Hovissa lauantaina 21. marraskuuta.

Humppilalainen Tuija Heikura on yksinyrittäjä. Hän työskentelee kuntohoitajana ja hierojana omassa yrityksessään. Toimitilat ovat Humppilan keskustassa, Lamminkulmassa, entisen K-kaupan kiinteistössä. Heikuralla on yli kolmenkymmen vuoden kokemus ihmiskehon fyysisestä hyvinvoinnista. Hän valmistui kuntohoitajaksi ja laillistetuksi hierojaksi vuonna 1981.

Valmistuttuaan hän oli töissä fysikaalisissa hoitolaitoksissa 12 vuotta kunnes lama kouraisi ja 1993 Heikura jäi työttömäksi. Sen jälkeen hän kävi yrittäjäkurssin Forssan ammattioppilaitoksessa ja perusti Humppilaan vuonna 1994 oman yrityksen, toiminimi Näppituntuman.

– En ole katunut yrittäjäksi lähtemistä. Töitä on ollut niin paljon kuin olen jaksanut tehdä.

Tuija Heikura tekee alkuperäistä, klassista hierontaa, eikä ole lähtenyt kokeilemaan vaihtuvia muoti-ilmiöitä. Työ on fyysisesti raskasta, omastakin kunnosta on pidettävä hyvää huolta.

– Onhan tässä tietysti huoli siitä, että kuinka kauan tätä jaksaa tehdä.

Heikuralla on vakiintunut asiakaskunta, asiakkaita käy Humppilasta ja naapurikunnista peruskoululaisista yli 90-vuotiaisiin. Suuri osa asiakkaista käy lihashuollossa säännöllisesti. Uusia asiakkaita tulee usein tuttavan tai sukulaisen suosittelemana ja myös lääkärin lähetteellä.

– Puskaradio on paras markkinointiväline, Heikura uskoo.

Asiakaskunta on nuorentunut. Kokenut hieroja huomauttaa tietokoneen tehneen tehtävänsä, päätetyöskentelyn jäljet näkyvät ihmiskehossa. Hieronnan lisäksi hän opastaa ihmisiä venyttelemään, liikkumaan ja siten hoitamaan itse itseään.

Tuija Heikura sanoo, että käsitys yrittäjyydestä on muuttunut yrittäjävuosien aikana. Hän kertoo yrittäjänä katselevansa maailmaa toisella tavalla kuin ollessaan toisen palveluksessa. Asiakkaat ja vaivat ovat samoja, mutta yrittäjänäkökulma asioihin on erilainen, monimuotoisempi. Yksi realiteetti, rahan riittävyys on pidettävä mielessä.

Hän kokee, että hänen valintansa Humppilan vuoden yrittäjäksi on huomionosoitus myös muille yksinyrittäjille.

– Yksinyrittäjät luovat merkittävän panoksen tämänkin seudun palvelutarjontaan, palkittu yrittäjä muistuttaa.

 

FAKTAA

Tmi Näppituntuma
Yrittäjä: kuntohoitaja ja hieroja Tuija Heikura
Perustettu: 1994
Työntekijöitä: yksinyrittäjä
Palvelut: klassinen hieronta, pintalämpö ja -kylmähoidot, liikunnanohjaus

Kuva: Kuvassa Humppilan Vuoden yrittäjänä palkittu Tuija Heikura. Kuva Jouni Lehtonen