Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden yrittäjät 2010

Helinit ovat erikoistuneet raskaan kaluston maalaamiseen

Humppilalainen Automaalaamo Helin Ky on erikoistunut raskaan kaluston maalaamiseen. Veljekset Antti ja Veijo Helinin asiakkaina on kuljetusliikkeitä ja autonkorien ja perävaunujen valmistajia kuten forssalaiset Fokor Oy ja Forssan Lava ja Huolto Oy sekä hakeautoja valmistava I. Laurell Oy Urjalasta.

[[{"fid":"42670","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]Raskaan kaluston maalausten osuus on nykyisin noin 90 prosenttia yrityksen toiminnasta. Asiakkaat tulevat ympäri Etelä-Suomea. Paras markkinointikanava on Helinien työnjälki, joka näkyy heidän maalaamissaan autoissa. ”Sain kaverilta yhteystiedot” on tuttu avaus uusilta asiakkailta.

Tyypillinen maalauskohde on uusi kuljetuskontti. Maalaamoa onkin pitänyt laajentaa ja ovia korottaa, jotta nykyiset mm. hake- ja turvekuljetuksiin tarkoitetut korkeat kontit saadaan sisälle maalattaviksi. Yksivärisen turvekontin maalaamiseen menee kaksi pitkää työpäivää. Mikäli siihen tulee raitoja tai muita kuvioita, niin aikaa kuluu enemmän. Mikäli asiakkaalla ei ole valmista mallia, niin Helinit suunnittelevat maalaukset asiakkaan toiveiden mukaisesti.
– Toteutamme kuljetusliikkeiden yritysilmeitä. Tarvittaessa kehittelemme maalauksen asiakkaan idean pohjalta, Antti Helin kertoo.

Töitä riittää kahteen pekkaan

Automaalaamo Helin tekee pohjatöitä ja maalaa myös henkilö- ja pakettiautoja. Helinit myös tarvittaessa hitsaavat ja oikaisevat peltejä käsityönä. He hiekkapuhaltavat ja tekevät pohjatyöt itse ja myös korjaavat lasikuituosia.

Lama ei ole Veijo Helinin mukaan juuri työmäärään vaikuttanut.
– Ehkä pienen hetken autoilijat siirsivät ostojaan, mutta kyllä nyt taas tehdään töitä hyvään tahtiin.

Helinit työskentelevät yrityksessään kaksistaan. Antti Helin selittää, että kaksistaan he pääsevät parhaaseen tulokseen nykyisissä tiloissa.
– Jos palkkaisimme lisää työvoimaa, niin tarvitsisimme uuden maalauslinjan.

Ensin maalattiin omat autot

Veijo Helin aloitti automaalarina vuonna 1985, ensin toiminimellä. Sitten yritykseen tuli mukaan veli Antti ja yritysmuoto muutettiin kommandiittiyhtiöksi ja yrityksen nimeksi tuli Automaalaamo Helin Ky.
– Omien autojen maalaamisestahan tämä lähti. Omatoimisesti opeteltiin hommat, Veijo Helin kertoo.

Sittemmin he ovat käyneet alan kursseja ja viisi vuotta sitten Veijo Helin suoritti automaalarimestarin erikoisammattitutkinnon Jalasjärven aikuiskoulutuskeskuksessa JAKKissa.

Yrittäjät irrottautuvat työasioista keilaradalla. Antti ja Veijo kertovat käyvänsä keilaamassa kolme kertaa viikossa. Kahtena kertana keilataan kilpaa ja kolmantena iltana harjoitellaan.

Antti ja Veijo Helin palkittiin Humppilan vuoden yrittäjinä Humppilan Yrittäjäjuhlassa 19.marraskuuta.