Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden yrittäjät 2012

Kenkäkauppiaat palkittiin Humppilassa

Humppilan Vuoden Yrittäjinä palkittiin Kenkämaailma Oy:n yrittäjät Erja Sinivuori ja Susanna Leppänen. Palkitseminen tapahtui Humppilan Yrittäjien 30-vuotisjuhlassa lauantaina.
 
 
[[{"fid":"47269","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]Humppilassa sijaitsevan Kenkämaailma Oy:n Erja Sinivuorella on 30 vuoden kokemus kenkäkaupasta. Ensimmäiset seitsemän vuotta nuori kenkäalan yrittäjä pyöritti tyypillisiä keskustassa sijaitsevia kivijalkamyymälöitä Susannan isän, Asko Leppäsen kanssa. Amerikan matkalla virisi ajatuksen siemen suuresta tienvarsimyymälästä.
 
Humppilasta löytyikin sopiva tontti Lasitehtaan naapurista kakkos- ja ysitien risteyksen läheisyydestä. Vuonna 1989 avautui Humppilaan 1000 neliön liiketila Kenkämaailma. Uusi liikeidea herätti alkuun joissain ihmisissä huvitusta.
– Joku piti ajatusta suuresta kenkämyymälästä valtatien varrella naurettavana, Erja Sinivuori kertaa.
 
Liikeidea lähti toimimaan ja kauppa käymään. Vuosien varrella valikoima on laajentunut ja monipuolistunut kansainvälisillä laatumerkeillä. Kenkämaailman kanssa samassa kiinteistössä toimii Kahvila Kenkälusikka. Ensisijaisesti Susannan pyörittämä kahvila-ravintola on erityisesti rekkakuskien suosiossa. Kahvilaan on helppo poiketa, ammattiautoilijat arvostavat sitä, että etäisyys tieltä tiskille on lyhyt.
 
Tuulahdus maailmalta on tuotu myös yritysten asiakaspalveluun.
– Mekin pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin ja luontevasti. Luomme hyvää mielikuvaa ja toivomme, että asiakkaat viihtyvät, Erjan tytär Susanna Leppänen jatkaa.
 
Susanna nauraa kasvaneensa kenkälaatikon päällä. Äidin yrittäjäkumppaniksi lähteminen oli luonteva vaihtoehto. Onhan hän jo lapsesta asti ollut mukana messumatkoilla ja siitä iän karttuessa vähitellen osallistunut päätöksen tekoon ja vastuuseen.
 
Kaupankäynti kengillä on tietyllä tavalla suvun perintöä. Susannan pappa, Matti Leppänen on valmistanut ja myynyt kenkiä. Hän on myös veljensä Toivo Leppäsen kanssa perustanut Veljes Kenkä Ky:n. Toivo taas on kuuluisien ”Pehmisten” isä ja Pomarfin:in perustaja.
 
Kenkämaailmassa panostetaan jalkineiden laatuun ja monipuoliseen valikoimaan. Yksityisenä mikään ketju ei rajoita valikoimaa.
– Voimme ostaa vapaasti, asiakaskuntaamme kuunnellen, Erja sanoo.
 
Kenkämaailma työllistää seitsemän työntekijää ja 24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva Kenkälusikka 8-9 työntekijää. Lisäksi yritykset työllistävät viikonloppuisin koululaisia ja tarjoavat lähes aina paikan työelämään tutustujille ja harjoittelijoille. Viime heinäkuussa yrityksen palkkalistoilla oli yhteensä 26 henkilöä.

– Hyvä henkilökunta on ollut tukenamme. Emme pystyisi tätä kahdestaan pyörittämään. Suuri kiitos kuuluu etenkin asiakkaillemme jotka ovat tämän mahdollistaneet, yrittäjät kiittelevät.
 
Kuvassa Erja Sinivuori (vasemmalla) ja Susanna Leppänen. Kuva Jouni Lehtonen.
 
 
FAKTA

Perustettu: 1982 (Forssan Kenkä Ky:stä muutos Kenkämaailma Oy:ksi)
Liikevaihto: 950 000€
Työntekijöitä: 7
Toimiala: Jalkineiden vähittäismyynti