Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden yrittäjät 2013

Maalaamoyrittäjä Vuoden yrittäjäksi Humppilassa

Humppilan Vuoden yrittäjänä 2013 on palkittu toimitusjohtaja Martti Nurmi SP Steelpaint Oy:stä. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Humppilan Yrittäjät jakoivat tunnustuksen Humppilan Yrittäjäjuhlassa Otsolan Hovissa lauantaina 23. marraskuuta.

[[{"fid":"48658","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]

SP Steelpaint Oy on Humppilassa toimiva metalliosien ja -rakenteiden maalaus- ja pintakäsittelylaitos. Alihankintayritys on perustettu vuonna 2001. Martti Nurmi tuli työntekijäksi yritykseen 2004. Vuonna 2005 hän lähti yrityksen osakkaaksi ja nykyisin hän toimii myös toimitusjohtajana.

Martti Nurmi aloitti pintakäsittelytyöt automaalarina jo 15-vuotiaana. Armeijan jälkeen hän toimi muutaman vuoden teollisuusmaalaamossa ensin työntekijänä ja sitten työnjohtajana. Oman automaalaamon hän perusti Saloon 1979 ja pyöritti sitä 16 vuotta, kunnes 1995 siirtyi muihin töihin.

SP Steelpaint Oy tarjoaa metallialan yrityksille maalaus- ja pintakäsittelyä. Entisen Humppilan sahan tontilla toimivalla yrityksellä on pinta-alaltaan 1 600 neliömetrin ja tilavuudeltaan 17 000 kuutiometrin tilat, joissa pystyy käsittelemään raskaita ja suuriakin maalattavia osia.

Pintakäsittelyssä on kolme vaihetta: esikäsittely, pintakäsittely ja viimeistely. Esikäsittelytiloissa maalattavat kappaleet tarpeen mukaan höyrypestään, teräsraepuhalletaan ja esivalmistellaan maalaukseen. Maalaus, haihdutus ja kuivaus suoritetaan erillisissä isoissa uuneissa, joihin osat siirretään vaunuissa. Lopuksi viimeistelyalueella tuotteet viimeistellään ja pakataan asiakkaalle lähetettäväksi.

Vakiasiakkaina on toistakymmentä metallialan yritystä Humppilan seudulta ja kauempaa Etelä-Suomen alueelta. Yrityksellä on 5 työntekijää.

Martti Nurmi sanoo, että ammattimaalareista on seudulla kova pula. Mikäli liiketoiminta suinkin osoittaa vilkastumisen merkkejä, niin Nurmi aikoo etsiä nuoren, joka lähtisi oppisopimuksella kouluttautumaan pintakäsittelijäksi.

– Oppisopimusjärjestelmän toivoisin olevan yrittäjäystävällisempi. Sopimuksen purku tulisi olla mahdollinen, jos koulutettavasta ei olekaan alalle. Ensimmäisen vuoden kustannuksia tulisi pienentää, Martti Nurmi listaa.

Yrityksen vahvuuksia on kokemus ja ammattitaito yhdistettynä asiakaslähtöiseen palveluun. SP Steelpaint tunnetaan laadustaan ja pintakäsittelyn kestävyydestä. Yritys on osallistunut viime vuosina Forssan seudun yhteisosastolla Tampereen alihankintamessuille.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Martti Nurmi, SP Steelpaint Oy, puh. 050 523 8375
Toimitusjohtaja Juha Haukka, Hämeen Yrittäjät, puh. 050 433 0134

 Kuvassa toimitusjohtaja Martti Nurmi, SP Steelpaint Oy. Kuva: Jouni Lehtonen

SP Steelpaint Oy

Perustettu: 2001
Omistajat: Martti Nurmi, Mauno Virtanen kp. ja Jarmo Lehtinen kp.
Työntekijöitä: 5
Liikevaihto: 600 000 €
Toimiala: teollisuusmaalaamo

www.spaint.fi