Etsi

Hallitus

Janakkalan Yrittäjien hallitus on Sinun palveluksessasi!

Puheenjohtaja
Petra Pulkkinen, Opineo Oy

puh. 050 535 2776, 

Osaamisen kehittäminen - työllisyyden, tehokkuuden ja liiketoiminnan kasvu syntyy osaamisen avulla ja autan yrityksiä vahvistamaan parasta kilpailuetua: osaamista.

"Yrittäjyys on elinvoimatekijä, jonka edistäminen on tärkeää olla yhteinen päämäärämme. Toimijoiden välinen yhteistyö elinvoiman vahvistamiseksi heijastuu laajalti ja toimii hyvin Janakkalassa. Meillä on  kaikki elementit onnistua ja menestyä, kunhan vain toimitaan rohkeasti ja tehokkaasti!"
 

Varapuheenjohtaja
Johanna Rosnell-Varjo, WIAone

puh. 040 824 2756, 

Yritysten kilpailuedun löytäminen ja markkinointiviestinnän tehostaminen valmentavalla otteella. Olemme kumppani silloin, kun markkinointi halutaan viedä seuraavalle tasolle ja halutaan asiakkaiden sitoutuvan yritykseen paremmin.

”On hienoa olla mukana herättelemässä oman kunnan yrittäjäyhteistyötä ruususen unesta. Toivon, että yrittäjyyteen uskalletaan panostaa jatkossa enemmän ja että se ymmärretään monimuotoisuutensa eri ulottuvuuksissa. Turengin keskustan kehittämisen osalta toivon päättäjille rohkeutta uskaltaa ajatella peruspeltilaatikkomarkettiratkaisuja persoonallisemmin.”


Harri Koski, Mad Professor Amplification Oy
Puh. 0400 400 011,

Kitaravahvistimien ja efektipedaalien valmistaminen.

”Janakkalassa on hyvä yrittää ja meillä on mahtava yrittäjäyhdistys. Mielestäni myös yhteistyö kunnan kanssa toimii oikein hyvin ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Toivoisin kuitenkin uudistusta kunnan visuaaliseen ilmeeseen.”
 

Sihteeri
Elina Lintula, EL DesignMedia

puh. 044 440 1127,

Graafinen suunnittelu, tapahtumatuotanto, sosiaalisen median palvelut yrityksille, sisällöntuotanto

”Mielestäni Janakkalassa on hyvä yrittää, mutta byrokratiaa olisi hyvä saada nopeammaksi. Täällä on hyvä yrittäjäverkosto, tosin itsekin pitää tietysti olla aktiivinen ja osallistua. Me hallituksessa haluamme kehittää verkostoa edelleen ja tehdä kynnystä osallistumiseen matalammaksi.”
 

Paula Honkasalo, Helmiä Oy
puh. 041 5463746, 

Yrittäjä päiväkoti Helmiä Oy:ssä

"Janakkala on muuttunut viime vuosina yrittäjäystävällisemmäksi. Erityisesti kunnan ja yrittäjien välistä yhteyttä pitäisi kuitenkin vielä kehittää ja saada avoimuutta ja asennetta koko kuntasektorille. Uskallusta pitäisi olla tehdä rohkeita ja omannäköisiä kokeiluja yrittäjien houkuttelemiseksi kuntaan. Yrittäjien ensimmäiset tunnustelut kuntaa ja mahdollista yrityspaikkaa kohtaan ovat monesti todella ratkaisevia, joten jokaisella virkamiehellä ja politiikolla - myös yli toimialojen - pitäisi olla asenne kohdallaan. Elinkeinopuolelle on satsattu kiitettävästi viime aikoina"


Johanna Kaukonen, Tilitoimisto Merit Oy
puh. 040 7330233,

Yritysten ja yhdistysten kirjanpitoa

”Mielestäni Janakkalassa on jonkin verran sellaista yrittäjyyttä, joka ei näy kaikille, koska yrittäjät tekevät keskenään alihankintaa. Koska näistä palveluista ei välttämättä olla tietoisia, niitä haetaan oman kunnan ulkopuolelta. Mutta jos ja kun Janakkalaan halutaan kasvua, pitäisi verotuloja saada jäämään omaan kuntaan.
Nuorten ja aloittavien yrittäjien tukemiseen on tällä hetkellä kiinnitetty huomiota Janakkalassa paremmin. Näin ei mielestäni ole aina ollut.”
 

Raimo Kaukonen, Ramin Autohuolto Ky
puh. 040 0552193,

Henkilö- ja pakettiautojen huolto

”Janakkalassa on laajasti eri alan yrityksiä. Kuntalaisilla onkin hyvät mahdollisuudet pitää verotulot omassa kunnassa.
Kehittämiskohteitakin löytyy. Turengin keskustan ilme pitäisi saada paremmaksi ja yrityksiä houkuttelevammaksi. Kunnan päätöksistä pitäisi myös saada turha jahkaaminen pois. Mietin myös, olisiko kunnalla mahdollisuus pieneen joustoon erilaisissa investoinneissa kuten esimerkiksi kiinteistökauppojen perustamiskustannuksissa vaikkapa vesijohtoliittymien osalta.”


Ria Laurila, Janakkalan kunta, elinvoimakoordinaattori
puh. 050 567 7829, 

Yritysten toimintaympäristön kehittäminen ja yritysyhteistyön vahvistaminen erityisesti Janakkalan kunnan alueella, mutta myös seudullisesti. Yritysneuvonta paikallisille yrityksille liiketoiminnan eri osa-alueilla.

"Janakkalassa on mielestäni hyvä ja yritysmyönteinen pöhinä. Yritystalo Veturi tarjoaa maksuttomia neuvontapalveluja yrityksille toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Veturiin voi ottaa yhteyttä yritystoiminnan elinkaaren kaikissa vaiheissa. Janakkalassa on kehittyvät elinkeinoalueet, aktiivinen yrittäjäjärjestö, positiivinen yrityskehitys sekä hyvä työllisyystilanne. Tästä on meidän hyvä jatkaa yhteistä ponnistelua kohti elinvoiman tavoitetta eli Janakkala on omassa kokoluokassaan Suomen yrittäjämyönteisin kunta 2020."


Erja Niemelä, Enicare oy/ Luontoisa (Yhdistyksen varajäsen)
puh. 0400 481 444, 

Luontoretkien järjestäminen: patikkaretkiä ja lumikenkäilyä, melontaa tarinoilla höystettynä, yrttitietoa ja työhyvinvointitapahtumia. Myös erämökin vuokraus Päijänteen saaresta.

”Janakkalan kunta satsaa elinvoimaan ja yrittäjyyteen muun muassa omalla elinvoimatiimillä. Yrittäjien kanssa halutaan tehdä yhteistyötä paremman elinvoiman ja houkuttelevuuden nostamiseksi. Vaikka työtä onkin jo tehty paljon, esimerkiksi hankinnoissa voisi paikallisuuden ottaa huomioon tehokkaammin. Tiedon pitäisi kulkea myös yrittäjien ja kunnan välillä. Lisäksi tilojen saaminen pienyrittäjien käyttöön on haasteellista.”


Arho Saarela, Janakkalan Osuuspankki
puh. 010 256 8372, 

Finanssialan ammattilainen, yritysmyyntijohtaja

"Työskentelen yritysasiakkaiden palveluiden parissa. Voit kääntyä puoleeni yritysasiakkaan pankkipalveluihin liittyvissä asioissa."


Liisa Sauso, Liisa Sauso Oy
puh. 040 5768646,

Laadukkaiden nahkakäsineiden ja -rukkasien valmistaminen

"Olen todella kiitollinen, että tulin Janakkalaan yrittäjäksi. Täällä oikeasti halutaan olla yrittäjän ystäviä ja kannustetaan. Yrittäjäyhteistö ihan mahtava!"


Elisa Valanta, Eläinlääkäriasema Helmi
puh. 040 0751852, 

Eläinlääkäri

”Janakkalassa toimii hienosti yrittäminen ja lapsiperheen arki, myös sijainti on ihanteellinen. Toisiin yrittäjiin on ollut helppo tutustua ja vertaistuki toimii. Myös kunnan panostus yrittäjyyteen tarjoaa hienoja mahdollisuuksia. Olisi vaikeaa kuvitella siirtymistä minnekään muualle.
Janakkalassa olisi kuitenkin vielä lisää potentiaalia. Ideointia pitäisi tehdä laajalla rintamalla ja rohkeasti. Janakkalaan tulee luoda vahva yrittäjyyden oppimispolku varhaiskasvatuksesta lähtien. Nuorten ideoita kuuntelemalla rakennetaan tulevaisuudessa vetovoimainen kunta.”

 

Elina Kallionpää, Elliina Kauneus- ja Kynsistudio 
puh. 040 5688578, 

Kauneudenhoitopalvelut, kauneuden ja hyvinvointituotteiden maahantuonti ja verkkokaupan pyörittäminen. Kauneudenhoitoalala työskentelevien tai alalle aikovien kouluttaminen ja yritysneuvonta.

"Janakkalassa on hyvä yrittää ja hieno yrittäjien ME-henki. Yhteistyö kunnan ja yrittäjien kanssa on parantunut niistä vuosista, kun itse aloitin yritystoiminnan v. 2006. Yrittäjille järjestetään monipuolisia tapahtumia, joissa saamme Janakkalan yritykset kaikkien kuntalaisten tietoon.
Janakkala on monipuolisten kulkuyhteyksien varrella ja sitä  voisi tuoda laajemmin esille lähikunnille. Lisäksi kunnan kanssa tulisi kehittää joustavampaa yhteistyötä, esim. kunnan tilavuokrat voisi olla kohtuullisemmat eri tapahtumissa, joissa tuodaan esille Janakkalan palveluja."

Soile Huhtinen, Soi-Hu Oy 
puh. 040 5220562, 

Intohimolla, sydämellä ja 25-v ammattitaidolla etsin valikoimastamme yhtenäistä, tyylikkäät ja kestävät vaatteet, kassit, asusteet, pyyhkeet niin yrityksille kuin seuroille. Töihin, messuille kuin edustukseen. Sekä liike-, mainos- ja promotuotteet. Painossa tai brodeeraamalla yksilöin logolla tuotteet Tervakoskella. Joustavasti ja nopeasti palvellen.

"On todella hienoa olla mukana energisessä yrittäjäyhdistyksessä. Optimaalinen Tervakosken sijainti Tampere-Helsinki -väylän varrella on meille logistisesti erinomainen asia. Tutustuminen toisiin yrittäjiin on tapahtumissa panostuksen arvoinen asia. Pystytään palvelemaan lähellä toinen toistamme paremmin."

 

Janne Kurkela, Inweld Oy 
puh. 050 9184866, 

Olen toinen Inweld Oy:n yrittäjistä ja Janakkalan Vuoden yrittäjä 2018 sekä Janakkalan kunnan palkitsema Vuoden yrittäjä 2019 . Janakkalan sijainti on toimintamme kannalta hyvä.