Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

KKI-nainen

KKI-Seurattava, nainen, tiedot /  KKI-ohjelman edistyminen

Henkilötiedot:

Henkilömme ei halua nimeään julkisuuteen ja kuvasta puheen ollen hän inhoaa kuvattavana olemista. Kaikkein hirveimpinä hän pitää itsestään vauvana tai nuorena otettuja valokuvia. Vauvakuvat ovat osittain tietysti alastonkuvia ja esim. rippikuva oli pakko ottaa mustavalkoisena koska posket punottivat niin paljon. Lisäksi posket olivat pulleat kuin omenat, että kummitätikin häpesi silmät päästään!

 

Mieluummin hän haluaa laitettavaksi ihailemansa Marilynin kuvan tilalle. Syystä että Marilyn laulaa niin satuttavasti ”Timantit ovat naisen paras ystävä”. Samaa mieltä on siis seurattava henkilömme ja niinpä hän toistuvasti muistuttaakin tästä miestään jokaisen joulun, hää- tai nimipäivän lähestyessä. – Ja saa lahjaksi yleensä joko kirjan tai rasiallisen vihreitä kuulia.

Ikä:

Ikänsä henkilömme ilmoittaa vain gynekologilleen ja verottajalle. Tässä järjestyksessä. Verolomakkeella se on sitä paitsi valmiiksi painettuna.

Paino:

Punnitus suoritetaan suljetuin silmin. Näin on parempi, koska se valehdellaan kuitenkin. Painoindeksit eivät kiinnosta tippaakaan henkilöämme, jollei sitten vertauskohde ole sumopainija tai norsu.

Sitä vaan hän ei lakkaa ihmettelemästä, minkä takia vaaoissa on säätönuppi niin vaikeassa paikassa. On niin rasittavaa jatkuvasti kumarrella korjaamaan virhelukemia.

 Pituus:

Huomattuaan että pituuskasvu vaikuttaa vähenevän, henkilömme on keskittynyt vertailemaan ostamiensa kenkien korkoja korvatakseen puuttuvat sentit. Naisen logiikalla hän päättelee että maan vetovoima on hurjasti voimistunut ainakin hänen kohdallaan. Miten muuten muka leukaperät ovat suuntautumassa olkapäitä kohden. Muutama vuosikymmen sitten suuntaus oli poskipäät! Lisää kiinteysvoidetta; tai sitten annetaan veistä niinkuin Hannele Laurille.

Tavoite:

Siitä henkilömme on todella riemuissaan, että saa kokeilla erilaisia asuja riippuen lajista. Kuinka hienoa onkaan valita jumppa-asua kynsilakan sävyn mukaan. Ja ulkoiluvaateita taas huulipunalle. Ai että!! Jos se kuntoparkakin siitä kohenee niin tosi upeeta….

Mikä sitten motivoi aloittamaan:

No ei mikään! Oikeastaan henkilömme on urheilun vihaaja numero 1. Hän ei pysty ymmärtämään mitä hienoa on muka formuloissa, tai pituushypyssä, tai juoksussa. Formuloissa pienet miehet painavat vain kaasua ja moottori tekee työn. Ja sitä samaa rataa kierretään tuntitolkulla. Ja minkälaista tuhlausta onkaan shamppanjan ruiskuttelu. Jollei maistu ajajille, niin laittakoon tänne tulemaan. Voisi vaikka kylpeä siinä. Ja jos ihminen olisi luotu todella hyppimään niin miksi ihmeessä tänne luotiin vielä kenguru? Mitään muuta juoksua henkilömme ei arvosta, paitsi yöjuoksua. Siinä on jotain jännää.

Ottaen huomioon tällaisen asenteen, henkilömme kertoo kävelevänsä yleensä kesäaikaan ja silloinkin lähinnä tyhjä ämpäri mukanaan viinimarjapusikkoon ja täysi takaisin. Vain kerran hän lähti miehensä yllyttämänä 5 km:n lenkille. Sillä seurauksella, että tossu painoi niin vietävästi varvasta ja kynsi on nyt musta ja tekee lähtöä. Se on niin ruman näköinen eikä kynsilakkakaan sitä pysty peittämään. Joten henkilömme ei nyt käy saunassakaan tämän takia kuin yksin.

Miehensä ollessa lenkillä, tai muutoin hoitamassa kuntoaan henkilömme mieluimmin makaa sohvalla kuunnellen Agentseja.

 

 KKI-ohjelman edistyminen

Sauvakävely 25.8. ja 30.8.

Henkilömme osallistui molempiin. Hän oli todella iloinen että molemmissa yrittäjät innolla olivat mukana. Omasta puolestaan hän pikkuisen oli nolona, kun varmasti toisessa silmässä meikki oli levinnyt eikä hän kehdannut ottaa peiliä taskustaan tarkistaakseen asiaa. Ja tukkakin liistaantui pitkin päätä, eikä ollut pöyheä. Mutta molemmilla kerroilla yli 5 kilometriä kävellen oli hienoa!

Pyöräily on 1.9.

Otetaan kasa miehiä, laitetaan renkaat alle (tällä kertaa 2 kpl), annetaan ohjauslaite (tällä kertaa ohjaustanko) JA kilpailu on valmis. Kenen massa vie alamäessä pidemmälle, kuka on ekana mäen päällä, kenen massa jne jne. Hei eiks meidän pitänyt mennä YHDESSÄ. Henki vinkuu, sydän hakkaa, odottakaa. Kyllä ketjua riittää, kyllä ketjua riittää. Mikäs täällä tirisee? Rasva palaa, selluliitti sulaa. Jess, jess, jo alkaa vaikuttaa. Hei pojat antaa mennä, täältä tullaan.

Sauvakävely 6.9.

Huh, onneksi on tuttua kävelyä. Osaan jo varautua pitkälippaisella; eipähän näy rasvainen tukka ja hikipisarat pysähtyvät hikinauhaan. Miksen hoksannut tätä aikaisemmin?! Puhekin sujuu jo kävellessä aika normaalisti. Alkaakohan kunto nousta...

Suunnistus 7.9.

Tulee mieleen koulun suunnistukset. Mentiin ekana baarin ja ostettiin hyvät munkkipossut ja limsat.  Ja pyydettiin muita hakemaan vaaditut koordinaatit. Menihän sinä jokunen markka niinkuin juoksupalkkana, mutta se kärsittiin. Kerrankin joku muisti että se kauimmainen (1,5 km päässä) piste oli S viime viikolla ainakin. No ei kai se ope ole sitä vaihtanut. Muut rastit saatiin kavereilta. Totta kai jäätiin kiinni kun se S oli muutettu K:ksi joten se osio urheilunumerosta oli nolla. Nämä ajatukset päällimmäisenä ajeltiin Hämeenkoskelle.

Onneksi mentiin kimpassa ja Töykkälän Eskon kanssa. Kerran mukkasin ja kolmesti kaaduin kun joku oli pistänyt tahallaan poikittain yhden oksan polulle ja sitten oli niin hankala kävellä pitkässä varvikossa. Kynsikin siinä katkesi. Voi, voi. Niin ja moni näki…Kukaan ei kuitenkaan eksynyt kartalta ja kaikki rastit löytyivät. Koko porukka oli tosi tyytyväinen ja ilmeisesti rastit siirretään Lammille. Mitenkähän minä ne sitten löydän kun ne mitkä löysin jäivät sinne Koskelle! Hyvänenaika.

 Golf 13.9.
Tämä liikuntamuoto on saanut ihan oman kielensä. Se ei muistuta edes raumankiält. Vai mitä sanotte näistä: tii, stanssi, grippi, svingi, böödi, foor, bägi, slaissi, aut, griinfii. Niinettä jos edes kerran osuu palloon ja saa sen lentämään, niin ei tiedä onko se aut vai svingi tai ei kumpikaan näistä! Mutta jos golfkierros on noin 10 kilometriä käy se todella liikunnasta.
Ai niin, mitenkähän golf tietää että mahassakin on jotain lihaksia jotka saa kipeäksi.....

Pyöräily 15.9.
Hitsinhitsinhitsi että sade pilasi ja en lähtenyt edes piruuttani katsomaan onko kukaan paikalla. Nimittäin 3 yli 6 paistoi jo aurinko. Suoritin siis virtuaalipyöräilyn; istuin portailla, kuvittelin pyöräileväni ja annoin katseen kiertää.

Luento 27.9.
Professori Antti Hervonen Treeelta tuli kertomaan miksen aina muista mihin jätin kihartimen ja onko se vakavaa. Onneksi se sitten kuuluukin jokapäiväisen hössötyksen piikkiin. Mutta jos kalossit löytyvät uunista pullien sijaan, tulee hermostua. Niin 3. kerran jälkeen. Meitä oli paljon kuuntelemassa mielenkiintoista luentoa, 90 henkeä. Summa summarum: liikunta piristää aivotoimintaa ja oikein suositeltavaa ehkäisemään ennenaikaista dementoitumistakin.

Sauvakävelyt
On hienoa, ettei hikinauha kostu enää niin ettei se pitele hien kasaantumista silmäkuoppiin. Luulen että kuntoni on parantunut! Eevakin sanoo niin, ja Eeva on tosi teräskunnossa.

Keilailu 11.10.
Tää on tosi hauskaa! Joskus pallo lähti ihan väärään suuntaan kun se tipahti sormista melkein varpaille. Jos haluat nauraa vatsasi kipeäksi, mene keilaamaan naisporukan kanssa. Oli siellä muuten muillakin hauskaa... Ikävää vaan ett taas lohkesi kynsi. 

Jumppaa
Meiilä alkoi nyt sitten jumppa, Konnarin koululla. Tämäkin on ihan kivaa. Luulin että mennään kuten silloin valovuosia sitte; yritetään kärrynpyöriä, muodostetaan ihmispyramideja tai kävellään kehärummun tahdissa selkä ja nilkka suorassa ympäri voikkasalia. Että sellaista hubaa se silloin oli. Välillä roikuttiin kuin tartsanit köysistä..
Vaan tämähän olikin uusien sisälihaksien havainnointi-ilta seuraavalle päivälle! Voiko mahassakin olla kipeytyviä lihaksia. Ihmeellistä.

VUONNA 2006
Joulu näkyy. Vyötäröllä ja leukaperissä. Tars mennä lenkille. NYT KYLLÄ MENEN LENKILLE! Mutta kun on liukasta ja pakkasta. Niskasta kiinni tuota puolisoa kun ei patistele minua.

Hiihtoa, Kourun Kimmo opetti luistelutyyliä. Vitsi että on vaikeeta....
Luistelua
No tämä on minun lajini. Muistan kun kävin Oulussa luistelemassa, silloinhan oli aina pakkasta ja talvet olivat talvia. Äiti kutoi ihanan luistelupuseron, teki lyhyen samettihamen ja se myssy vasta nasta oli. Pitkän narun päässä pallo joka kietoitui ympärille kun tein kiermuroita. Niinpä niin. Oi niitä aikoja....
Pysyin koko ajan pystyssä. Mitään susannapöykiöitä ei tietenkään näillä taidoilla tehdä, ei edes ilman luistimia uskalla vaakaa taiteilla, enää. Ensi viikolla taas. Luistellaan.
Yhdellä kerralla Särkänmäen Anni tuli neuvomaan meille takaperinluistelua, varsahyppyjä ja muuta. Valitettavasti yksi varsahyppyni oli liian raju ja mätkähdin mahalleni ja poveen sattui niin vietävästi. Onneksi ei kieli jäänyt hampaiden väliin...

Pianonhallinta
Kiva että kohta saadaan tieteellistä tietoa miksi mun maha vaan tuppaa kasvamaan ja vyötärö on ns. vyötärö. Eli 9.3. aloitan hyvin terveellisen elämän ruuan suhteen.
Nyt kun tiedän että se on se piilorasva joka aiheuttaa kummallisia oireita siinä vyötärönseudulla nin yritän löytää sen rasvan ja laittaa ekaks roskikseen tai naapurin leivän päälle/ruokaan..Ensi kesänä kukkamaat kasvavat porkkanaa, lanttua, salaattia, pinaattia, tomaattia ym terveellistä. Ja rikkaruohoja kitkiessä lähtee myös selluliitti reisistä, ylös-alas-ylös-alas - jumpalla. JESS

Huhtikuu 2006
Miksei se laske! Piti 4 kiloa ja on vain yks! Vieläkö mun tarvii lähteä lenkille, justhan tulin. Vai alanko ratkoa hameen vyötäröä. Kohta on toukokuu ja kunto-ohjelman ohjelma loppuu. Vielä pinnistän neljä viikkoa ja sen jälkeen en annakaan rupsahtaa.    Rupsahtakoon naapurikylän kylvöperunat!