Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Helsingin kaupunki

Sote
Helsingin ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan palvelusetelin käyttö uhkaa tyrehtyä kaupungin yllätyksellisten sääntökirjamuutosten vuoksi. Lain mukaan asiakkaan maksaman palvelusetelin lisärahoitusosuuden pitää olla kohtuullinen. Palvelusetelin tulee olla aito vaihtoehto muiden järjestämistapojen rinnalla. Jatkossa näin ei ole, ellei Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta puutu tilanteeseen.
Korona
Koronatilanteen vuoksi Helsingin kaupunki täsmentää ohjeistusta ja tarjoaa lisätietoa tapahtumajärjestämisen tueksi. Kaupunki painottaa, että poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.
Korona
Helsingin Yrittäjät on keskustellut Helsingin kaupungin johdon kanssa erityisesti pienten yritysten vaikeasta tilanteesta koronakriisissä. Kaupungille on tehty kahdeksan kohdan toimenpide-esitys, joilla tilannetta voidaan helpottaa. Kaupunki on nyt julkistanut toisen vaiheen toimenpidekokonaisuuden, jossa kaupunki tulee vastaan yritysasiakkaidensa vuokrissa myös määräaikaisin maksualennuksin.
Kunta
Monien helsinkiläisten yritysten taloustilanne on koronaviruskriisin takia kriittinen. Helsingin kaupunki etsii keinoja tilanteen parantamiseksi. Ensivaiheessa kaupunki on 23.3.2020 tehnyt toimia, joilla voidaan estää yritysten ja muiden toimijoiden ajautuminen välittömään kassakriisiin.