Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Helsingin kaupunki

Korona
Koronatilanteen vuoksi Helsingin kaupunki täsmentää ohjeistusta ja tarjoaa lisätietoa tapahtumajärjestämisen tueksi. Kaupunki painottaa, että poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.
Korona
Helsingin Yrittäjät on keskustellut Helsingin kaupungin johdon kanssa erityisesti pienten yritysten vaikeasta tilanteesta koronakriisissä. Kaupungille on tehty kahdeksan kohdan toimenpide-esitys, joilla tilannetta voidaan helpottaa. Kaupunki on nyt julkistanut toisen vaiheen toimenpidekokonaisuuden, jossa kaupunki tulee vastaan yritysasiakkaidensa vuokrissa myös määräaikaisin maksualennuksin.
Kunta
Monien helsinkiläisten yritysten taloustilanne on koronaviruskriisin takia kriittinen. Helsingin kaupunki etsii keinoja tilanteen parantamiseksi. Ensivaiheessa kaupunki on 23.3.2020 tehnyt toimia, joilla voidaan estää yritysten ja muiden toimijoiden ajautuminen välittömään kassakriisiin.
Kunta
Helsingin virkamiehet esittävät kaupungin kävelykeskustan laajentamista ja maanalaisen kokoojakadun toteuttamista tänään julkistetuissa suunnitelmissaan. Helsingin Yrittäjät suhtautuu kävelykeskustan laajentamiseen varauksellisesti. Mikäli kävelyalueita keskustassa laajennetaan, on maanalaisen kokoojakadun toteutus välttämätöntä.
Kunta
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 27.4.2016 Hämeentielle uuden liikennesuunnitelman. Muutoksella halutaan vahvistaa alueen elinvoimaa ja viihtyvyyttä sekä nopeuttaa joukkoliikennettä. Remontissa uudistetaan raitiovaunukiskoja sekä Hämeentien alla sijaitsevaa vanhaa kunnallistekniikkaa. Muutos vaikuttaa luonnollisesti Hämeentien yrityksiin. Lue jutustamme, miten pysyt perillä remontin aikataulusta ja vaikutuksista.
Kunta
Helsingin kaupungin päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä kaupungin omien että yksityisten päiväkotien rakennuslupia. 15.3.2019 julkistetun selvityksen mukaan yhteensä 71 päiväkodille ei ollut haettu rakennuslupaa tai niissä oli puutteita. Kaupunki aikoo varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.
Kunta
Veneily ja vesiteitse liikkuminen kiinnostavat helsinkiläisiä ja matkailijoita. Perinteisen veneen omistamisen rinnalle kaivataan uusia, huolettomia ja kustannustehokkaita tapoja sekä verkkopalveluja, joiden kautta esimerkiksi veneilyyn liittyviä palveluja voi helposti varata ja ostaa. Tähän tarpeeseen Helsingin kaupunki vastaa Ahti-hankkeella, jonka tuloksena pääkaupunkiseudulle syntyy uusi veneilyalan yritysekosysteemi yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa.