Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

korona

Korona
Koronapandemia on aiheuttanut ongelmia 71 prosentille pääkaupunkiseudun yrityksistä, kertoo pääkaupunkiseudulle kohdennettu Yrittäjägallup. Määrä on suurempi kuin koko maassa (65 %). Ongelmia on aiheutunut erityisesti Helsingissä toimiville yrityksille (74 %) ja kaikille päätoimialoille. Parhaiten koronasta ovat selviytyneet espoolaiset yritykset, joilla myös luottamus tulevaan on vahvinta.
Korona
Helsingissä yksinyrittäjien toimintatuen haku avautui 20.4.2020. Kaupungin kautta haettava 2000 euron arvoinen kertakorvaus on tarkoitettu koronovirustilanteesta yritystoimintaan aiheutuneisiin kustannuksiin. Kesäkuun puolivälin tienoilla noin 5000 yrittäjää on saanut kaupungilta tukea, eli tukea on jaettu yksinyrittäjille yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Haku jatkuu 30.9.2020 asti.
Korona
Koronatilanteen vuoksi Helsingin kaupunki täsmentää ohjeistusta ja tarjoaa lisätietoa tapahtumajärjestämisen tueksi. Kaupunki painottaa, että poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.
Korona
Poikkeuksellinen koronatilanne on koetellut etenkin palvelualan yrittäjiä ja tilanteesta toipuminen tulee olemaan suuri haaste. Helsingin kaupunki haluaa edistää sitä, että kaupunkielämä elpyy ja kaupungin eri alueet ovat jatkossakin vetovoimaisia niin kaupallisesti kuin kulttuurisestikin. Palautumista halutaan tukea vastuullisesti ja turvallisuudesta tinkimättä.