Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

sote

Kunta
Helsingin kaupunki pohtii parhaillaan yksityisen hoidon tuen kehittämismahdollisuuksia varhaiskasvatuksessa. Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tänään 3.3.2020. Helsingin Yrittäjät pitää tärkeänä, että yksityisen varhaiskasvatuksen palvelutuotannon kehittämisen suunnitteluun otetaan mukaan myös pieniä yksityisiä palveluntuottajia. Palvelusetelien mahdollista käyttöönottoa valmisteltaessa lähtökohtana tulee olla seteli ilman tarpeetonta hintakattoa. Yksityisen hoidon tukea tulee kehittää siten, että se mahdollistaa osaltaan monipuolisen palvelutarjonnan ja siten tukea tulee korottaa ensi vuonna vastaamaan nykyistä kustannustasoa.
Sote
Hallitusohjelman mukaan Suomi oli tarkoitus jakaa 18 maakuntaan, jotka ottavat vastuun uudistuvista sosiaali- ja terveyspalveluista. Uudenmaan alueelle, jossa asuu yli 1,5 miljoonaa suomalaista, on kuitenkin syntymässä erillisratkaisu. Uudellamaalla palvelut tuottaisi neljä alueelle muodostuvaa sote-maakuntaa sekä Helsinki, jolle tulee kaupunkina myös maakunnan tehtäviä.
Kunta
Helsingin kaupungin päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä kaupungin omien että yksityisten päiväkotien rakennuslupia. 15.3.2019 julkistetun selvityksen mukaan yhteensä 71 päiväkodille ei ollut haettu rakennuslupaa tai niissä oli puutteita. Kaupunki aikoo varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.
Sote
Helsingin Yrittäjät toteuttaa yhdessä Pääkaupunkiseudun Yrittäjien kanssa kyselyn palveluseteleistä jäsenyrityksille. Millaisia kokemuksia sinulla on ollut palveluseteleistä ja palvelujen järjestäjistä? Kerro kokemuksistasi ja vastaa kyselyyn 16.11.2018 mennessä.
Järjestö
Nimikkoyrittäjyys on parhaimmillaan tehokkainta vaikuttamista suoraan politiikan ytimeen. Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) ja hänen nimikkoyrittäjänsä Sarianne Reinikkala vaihtavat tottuneesti ajatuksia yrittäjyydestä ja sote-kysymyksistä.
Sote
Helsingin Yrittäjien 1.6.2017 järjestämä SOTE-seminaari oli onnistunut kokonaisuus: illan aikana kuultiin sote-uudistuksesta ja sen merkityksestä yrittäjille monesta eri näkökulmasta. Päivänpolttava aihe herätti aktiivista keskustelua ja kysymyksiä, joihin vastauksia tarjosivat muun muassa kansanedustaja Sari Sarkomaa ja Uudenmaan sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö.