Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kuntavaalit 2021

Miltä Helsinki näyttäsi, jos täällä ei olisi yrityksiä? Mistä ostaisit ruuat? Kuka korjaisi pyöräsi tai autosi? Kuka leikkaisi hiuksesi? Mihin veisit lapset tai vanhukset hoitoon? Missä kaikki kävisimme töissä ja mistä kunta saisi verotuloja? Näitä kysymyksiä on tärkeää miettiä, kun valitsee, ketä äänestää kuntavaaleissa. Tutustu yrittäjäjärjestön kuntavaaliohjelmaan, ota osaa vaaliaiheisiin tapahtumiimme ja tutustu helsinkiläisiin yrittäjäehdokkaisiin.

Ei kuntaa ilman yrityksiä -kuntavaaliohjelma

Kunnissa tehdään yrittäjien arjen kannalta merkittäviä päätöksiä. Yrittäjien asiat tuntevat parhaiten yrittäjät itse, ja heillä on tarjota kunnan päätöksentekoon monipuolista osaamista ja kokemusta. Suomen Yrittäjien kuntavaaliohjelma Ei kuntaa ilman yrityksiä tiivistää yrittäjäehdokkaalle ja äänestäjälle tärkeimpiä asioita yrittäjien näkökulmasta.

> Tutustu Suomen Yrittäjien kuntavaaliohjelmaan


Äänestä yrittäjää – tutustu yrittäjäehdokkaisiin

Kunnissa tehdään yrittäjän arjen kannalta merkittäviä päätöksiä. Siksi valtuustoihin ja lautakuntiin tarvitaan yrittäjien näkemyksiä ja kokemusta. Yrittäjien asiat tuntevat parhaiten yrittäjät itse. Kevään 2021 vaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon hakee joukko yrittäjiä. Tutustu Suomen Yrittäjien kuntavaalisivustolta ehdolla oleviin helsinkiläisiin jäsenyrittäjiimme. Esittelemme kevään 2021 mittaan helsinkiläiset jäsenyrittäjäehdokkaat hieman laajemmin Helsingin Yrittäjien verkkosivuilla.

> Tutustu ehdokaskoontiin Suomen Yrittäjien kuntavaalisivustolla
> Tutustu helsinkiläisiin jäsenyrittäjäehdokkaisiin ja heidän ajatuksiinsa Helsingin kehittämisestä ja yrittäjyydestä


Kuntavaalitapahtumia Helsingissä

Menneet tapahtumat:

20.3.2021 Lähilauantai – Tuetaan paikallista, ostetaan läheltä

Lähilauantai 20.3. on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolla yrittäjäjärjestö ja yrittäjät kannustavat kaikkia ostamaan paikallisilta yrityksiltä. Tapahtuma myös muistuttaa kuntavaalien alla, että ei ole kuntia ilman yrityksiä! Lähilauantaina siis tempaisemme paikallisten yrittäjien ja yritysten puolesta! Lähilauantaita voi jokainen viettää omalla tavallaan, koronaturvallisus huomioiden: suosittelemalla somessa parhaita lähipalveluita ja suosimalla kotimaisia tuotteita. Jaa Lähilauantai-tunnelmia somessa merkinnällä #lähilauantai.

 

28.4.2021 Vaalipaneeli: Yrittäjäehdokkaat yrittäjän asialla valtuustossa?

Pohjois- ja Lounais-Helsingin Yrittäjät järjestävät yhdessä Haaga-Helian ja Lauttasaaren yhteiskoulun lukion kanssa virtuaalisen vaalipaneelin 28.4. Zoom-alustan kautta. Paneeliin on kutsuttu kaikista puolueista yrittäjäehdokkaita, joita yrittäjyysopiskelijat haastavat. Tätä mielenkiintoista keskustelua ei varmasti kannata jättää väliin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.4. Tapahtuma on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

 

11.5. Helsingin Yrittäjien kuntavaalipaneeli

Kuntavaalit ovat Helsingin Yrittäjien vuoden tärkein edunvalvontakokonaisuus. Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistykset järjestävät kuntavaalipaneelin tiistaina 11.5. Tule kuuntelemaan, millaisia näkemyksiä ehdokkailla on päivän polttavista teemoista ja yrittäjyydestä. Paneelissa on ehdokkaita kuudesta eri puolueesta, joten keskustelua saadaan taatusti aikaiseksi aiheesta kuin aiheesta. Tapahtuma on maksuton Helsingin Yrittäjien jäsenille.

 

29.5.2021 Lähilauantai – Tuetaan paikallista, ostetaan läheltä

Lähilauantai tulee jälleen! Lauantaina 29.5. on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolla yrittäjäjärjestö ja yrittäjät kannustavat kaikkia ostamaan paikallisilta yrityksiltä. Tapahtuma myös muistuttaa kuntavaalien alla, että ei ole kuntia ilman yrityksiä! Lähilauantaina siis tempaisemme paikallisten yrittäjien ja yritysten puolesta! Lähilauantaita voi jokainen viettää omalla tavallaan, koronaturvallisus huomioiden: suosittelemalla somessa parhaita lähipalveluita ja suosimalla kotimaisia tuotteita. Jaa Lähilauantai-tunnelmia somessa merkinnällä #lähilauantai.


Kuntavaalien aikataulu 2021

  • Ennakkoäänestys kotimaassa: 26.5. - 8.6.2021
  • Ennakkoäänestys ulkomailla: 2. - 5.6.2021
  • Vaalipäivä: 13.6.2021

> Lisätietoa vaalien aikataulusta vaalit.fi-verkkosivulla