Etusivu > Helsingin Yrittäjät > Helsingin Yrittäjät > Palveluita Jasenyrityksille

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mentorointia yrittäjälle

Kehitä yritystoimintaasi mentoroinnin avulla. Valtakunnallinen Mentorisi.fi on matalan kynnyksen palvelu, josta voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa. Pääkaupunkiseudun Yrityskummit tarjoaa helsinkiläisille yrittäjille yritysmentorointia. Yrityskummien mentorit tarjoavat mentorointia yrittäjille, toimivat yrittäjien tukena liiketoiminnan elinkaaren eri vaiheessa sekä vertaistukena.

Mentorisi.fi –  kaikille yrittäjille avoin mentorointipalvelu 

Mentorisi.fi on Yrittäjien valtakunnallinen jäsenpalvelu, josta yrittäjä löytää tukea ja sparrausta yrittäjyyteen ja liiketoimintaan tarjoavan mentorin. Www.mentorisi.fi-osoitteeseen rekisteröityneet mentorit ovat osaajia, jotka haluavat jakaa oman kokemuksensa, tietonsa ja taitonsa mentoria etsiville yrittäjille. Palvelu on avoin kaikille yrittäjille. Yrittäjäjärjestön Mentorisi.fi-palvelussa yrittäjät voivat sekä etsiä tukea että tarjota apuaan toisille yrittäjille.

Suomen Yrittäjät tekee yhteistyötä Suomen Yrityskummit ry:n kanssa. Mentorisi.fi-palvelun kautta käynnistettävä mentorointi eroaa hieman Yrityskummi-toiminnasta. Nämä erilaiset, mutta samanoloiset toiminnot voivat tukea tarvittaessa toisiaan. Mentorisi.fi-palvelu auttaa sinua löytämään mentorin, joka ratkoo kanssasi yritystoiminnan haasteita tietyillä osa-alueilla. Yrityskummit tarjoavat pidempiaikaista ja kokonaisvaltaisempaa tukea yritystoimintaan.

Näin mentorointi toimii: 

 • Mentorointi on kokemusperäisen tiedon jakamista vapaaehtoisesti kehittymishaluiselle mentoroitavalle, aktorille. Kyse on avoimesta ja luottamuksellisesta vuorovaikutussuhteesta, jossa mentori ja aktori oppivat toisiltaan.  
 • Mentori toimii kuuntelijana, sparraajana tai valmentajana. Hyvä mentori ei anna valmiita ratkaisuja vaan auttaa aktoria itse löytämään niitä. 
 • Aktori tekee aina itse päätökset ja on vastuussa niistä. Mentori ei voi eikä saa tehdä päätöksiä toisen puolesta. 
 • Mentorin ja aktorin ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu nettisivujen kautta sähköpostiviestillä. Mentori vastaa ensimmäiseen yhteydenottopyyntöön vähintään kahden vuorokauden kuluessa.  
 • Mentori ja aktori sopivat keskenään tapaamispaikat. Sovittuja aikatauluja kunnioitetaan puolin ja toisin. 
 • Mentori sitoutuu toimimaan mentoroitavien osalta hyviä liiketapoja noudattaen. Mentoroinnista voi halutessaan jättää palautetta erillisellä palautelomakkeella. 

Mentorisi.fi -palvelu >


Pääkaupunkiseudun Yrityskummit – pidempiaikaista yritysmentorointia ja vertaistukea

Pienyrittäjä - pohditko yrityksesi tulevaisuuden näkymiä?

Näinä aikoina lukuisten pienyrittäjien tulevaisuus on usvan peitossa. Moni pohtii juuri nyt oman yrityksensä liiketoiminnan toimivuutta. Miten kasvatan myyntiäni? Miten vahvistan kannattavuutta? Mihin tulisi keskittyä ja mitä jättää pois? Kiperiä kysymyksiä, joita sinun ei kuitenkaan tarvitse pohtia yksin.

Yrityskummilta saat maksuttomasti tukea yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseen. Yhdessä yrityskummin kanssa analysoit yrityksesi toimintavaihtoehdot ja asetat niiden pohjalta kehitystavoitteet. Yrityskummi on myös tukenasi, kun punnitset keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi, toimenpidesuunnitelmien toteuttamisessa ja saavutettujen tulosten seurannassa.

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummilta saat käyttöösi hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa. Hän toimii sparraajanasi ja keskustelukumppaninasi tarjoten sinulle ohjausta ja tukea päätöksenteossasi. Keskustelusi yrityskummin kanssa ovat luottamuksellisia ja ne etenevät omien tarpeidesi ja edellytyksesi mukaisesti. Teet itse päätökset ja vastaat niiden toteuttamisesta. Yrityskummi kulkee kuitenkin rinnallasi avaamalla kysymyksiä ja tarjoten tukea, ja virikkeitä kun haet niihin vastauksia.

Mentorointi yrityskummin kanssa

 • Yrityskummilta saat käyttöösi hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa. 
 • Hän toimii sparraajanasi ja keskustelukumppaninasi tarjoten 
  sinulle ohjausta ja tukea päätöksenteossasi.  
 • Keskustelusi yrityskummin kanssa ovat luottamuksellisia ja ne 
  etenevät omien tarpeidesi ja edellytyksesi mukaisesti. Teet itse päätökset ja vastaat niiden toteuttamisesta.  
 • Yrityskummi kulkee rinnallasi avaamalla kysymyksiä ja tarjoten tukea,
  ja virikkeitä kun haet niihin vastauksia. 
 • Yrityskummia ohjaa vain yrityksesi etu eikä hän voi samanaikaisesti toimia 
  yrityksen työntekijänä, omistajana, konsulttina eikä sen alihankkijan tai liikekumppanin palveluksessa.  
 • Yrityskummi sitoutuu pitämään salassa kaikki tietoonsa tulleet liike- 
  ja ammattisalaisuudet eikä hän voi samanaikaisesti toimia kilpailevan yrityksen yrityskummina.  
 • Yrityskummi ei myöskään käytä saamiaan tietoja oman tai muiden liiketoiminnan edistämiseksi. 

Näin haet yrityskummia

Oletko yrittäjä, jolla on toimiva mikro- tai pienyritys ja jolla on jo y-tunnus? Katso oheisesta videosta miten yrityskummin hakuprosessi etenee.

Katso video tästä >

Yrityskummia haet kätevästi Suomen Yrityskummit ry:n verkkosivulta. Täytä sivuston hakulomake, jonka jälkeen sinuun ollaan yhteydessä. 

Lisätietoja: 
Peter Schulman
aluekummi, pääkaupunkiseutu
p. 0400 430 675
peter.schulman(at)yrityskummit.fi

Lisätietoja alueen mentorointipalveluista:

Nina Salminen

tapahtumatuottaja

Yhteystiedot

p. 050 4911 936

nina.salminen (at) yrittajat.fi

Tapahtumat
Nuoret yrittäjät
Oppilaitosyhteistyö

Yhteystiedot

p. 040 548 1104

tiina.oksala (at) yrittajat.fi

Aluejärjestön toiminta
Edunvalvonta ja vaikuttamistyö
Sidosryhmäyhteistyö