Etusivu > Helsingin Yrittäjät > Helsingin Yrittäjät > Palveluita Jasenyrityksille

Etsi

Yritysmentorointi

Yritysmentorointi on vertaistukea yrittäjältä yrittäjlle. Mentorointi perustuu kokemuksen siirtoon kokeneen yrittäjän - mentorin - ja uutta näkemystä hakevan yrittäjän - aktorin - välillä.

Yrittäjille on tarjolla veloituksetonta mentorointia Helsingin Yrittäjien Yrittäjätilassa (os. Annankatu 36 B, 00100 Helsinki). Mentoriklinikan ajankohdat ja ilmoittautumiset näet tapahtumakalenteristamme. Mentoriklinikoista vastaa Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry.

Mentoriklinikat

Tavoitteena Mentoriklinikalla on, että yrittäjällä on matala kynnys tulla tapaamaan Yrityskummeja eli mentoreita ja tulla keskustelemaan tilanteestaan, tavoitteistaan, tahtotilasta ja mentorointitarpeesta. Mentoriklinikalle ovat tervetulleita ovat jo pitkään toimineet yrittäjät tai vasta yrittäjyyttä aloittelevat. Y-tunnus on suotavaa jo olla.

Mentoriklinikan jälkeen yrittäjällä on mahdollisuus hakeutua mentorointiin.

Ennen mentorointiin tuloa kannattaa jo miettiä tahtotilaa ja tavoitetta sekä vastata näihin alla oleviin kysymyksiin ja ottaa vastaukset mukaan Mentoriklinikalle.

Mentorointikysymykset:

  1. Ketkä ovat yrityksesi asiakkaita, asiakaskohderyhmät?
  2. Mikä on yrityksesi toimiala, mitä tuotteita ja palveluita yrityksesi tuottaa? Mikä on oma osaamisesi?
  3. Millainen on henkilökohtainen visiosi omasta yrittäjyydestäsi kolmen vuoden päähän? Millaista elämää ja yrittäjyyttä tavoittelet?
  4. Millaiset toiminnan mittarit yrityksen toiminnalle on määritelty?
  5. Yrityksen numerot nyt tai viime tilikaudella a) Liikevaihto, b) Tulos, c) Henkilöstö
  6. Mitkä ovat mielestäsi tällä hetkellä yrityksen olennaisimmat kipupisteet – missä pitäisi kehittyä?
  7. Minkä asian tekeminen juuri tällä hetkellä auttaisi eniten liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisessa? Onko yrityksen hallituksen työssä mielestäsi terävöittämistä?
  8. Mitkä ovat alanne erityispiirteet? Entä kilpailijat?
  9. Digitaalisuus, sosiaalisen median ja nettisivujen kokemukset ja tilanne?
  10. Kuvittele, että yrityksesi on seitsemän vuoden kuluttua erittäin kannattava ja hyvämaineinen, ja lisäksi elät yrittäjänä sellaista elämää, kun olet toivonut. Listaa kolme todennäköisintä syytä, mistä tämä menestys on voinut johtua.

Lisätiedot: 

Pääkaupunkiseudun Yrityskummit, Esko Valkeala, alueyrityskummi, etunimi.sukunimi (a) coutsi.fi

>> Lue lisää Yrityskummien toiminnasta: www.yrityskummit.org