Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Lakialan uudistaja Vuoden 2016 helsinkiläinen yritys - Fondia Oy on hyvän työelämän asialla

Vuoden 2016 helsinkiläiseksi yritykseksi on valittu liikejuridiikkaan erikoistunut Fondia Oy. Marianne Saarikko Jansonin vuonna 2004 perustama lakipalveluyritys on saanut tunnustusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti alaa uudistavasta, innovatiivisesta työkulttuurista ja konseptista. Helsingin Yrittäjät ry:n vuosittainen tunnustus helsinkiläiselle yrittäjyydelle jaettiin 5.12.2016 järjestön Itsenäisyysjuhlassa Ravintola Pörssissä.

- Palkittu yritys on varsin perinteisenä tunnetun toimialansa edelläkävijä, joka tarjoaa yrityksille paketoituja lakipalveluja ulkoistettuna lakiosastona, jonka voi ostaa joustavana palveluna. Fondia onkin kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Lakitoimisto on myös panostanut innovatiivisella tavalla viihtyisän työpaikan ja työyhteisön rakentamiseen, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo valinnan perusteista.

- Tämä palkinto on yrityksellemme suuri kunnia. Koemme tämän ensisijaisesti tunnustuksena yrittäjähenkisyydestä, josta meidän työyhteisömme ja työntekijämme, fondiaanit, ovat tunnettuja. Yhteinen intohimo tekemiseen on ollut meille menestyksen salaisuus, Fondian perustaja Marianne Saarikko Janson iloitsee.

- Haluamme olla erinomainen työpaikka. Työntekijät nähdään kokonaisina ihmisinä, eli juhlistamme vapaa-aikaa, harrastuksia ja perhe-elämää. Lakialalla Fondia erottuu kilpailijoistaan sillä, että me emme puhu asiakkaillemme juridiikkaa vaan bisnestä, toimitusjohtaja Salla Vainio kertoo yrityksen toimintatavoista.

Tulevaisuudessa Fondian tähtäimessä on laajentuminen ulkomaille, erityisen voimakkaasti Ruotsiin, jossa yritys näkee suuren potentiaalin palveluviennin kannalta.

Helsinkiläisen yrittäjyyden juhlaa

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä. Tarkoitus on myös lisätä yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittäjän merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja Helsingin hyvinvoinnin kehittymiselle.

Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomiota

 • yrityksen toiminta-ajatukseen, tuoteideoiden omaperäisyyteen sekä toiminnan, palvelusten tai tuotteiden jatkuvaan itsenäiseen kehitystyöhön.
 • yrityksen viimeisten vuosien aikaiseen kasvuun; etusija annetaan ensipolven yritykselle, joka on vakiinnuttanut asemansa tai yritykselle, jossa on toteutettu menestyksellisesti sukupolvenvaihdos
 • yrityksen toiminnalliseen ja taloudelliseen uudistumiskykyyn myös kansainvälisessä kilpailussa
 • yrityksen toiminnalliseen kehitykseen ja yhteiskunnalliseen merkitykseen omalla toiminta- ja markkina-alueellaan, yrityksen tuotantotoiminnan ja henkilöstöhallinnon uusiutumiskykyyn vastaamaan ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita.

Fondia pähkinänkuoressa:

 • Suomalainen liikejuridiikkaan erikoistunut lakipalveluyritys.
 • Perustanut Marianne Saarikko Janson Helsingissä vuonna 2004; yrittäjiä lisäksi Mårten Janson, Johan Hammarén ja Timo Lappi.
 • Toimitusjohtaja on Salla Vainio.
 • Hallituksen puheenjohtajana toimii Petri Niemi.
 • Liikevaihto vuonna 2015 oli 12,3 miljoonaa euroa.
 • Fondian henkilöstön määrä on yli 100 (2016).
 • Pääkonttori sijaitsee Helsingissä, toimipaikat myös Kuopiossa, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Oulussa, Vaasassa ja Rovaniemellä.
 • Suomen ulkopuolella Fondialla toimipisteet Tukholmassa ja Tallinnassa.
 • Fondia myy yrityksille lakiosastoa palveluna nimellä LDaaS Legal Department as a Service.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät, , p. 040 548 1104

Perustaja Marianne Saarikko Janson, Fondia Oy, , p. 020 7205 401

 

Kuvassa: Salla Vainio (vasemmalla) ja Marianne Saarikko Janson omistavat Vuoden 2016 helsinkiläinen yritys -palkinnon koko työyhteisölleen. Kuva: Jaana Tihtonen