17.3.2017 klo 15:30
Uutinen

Ravintola Murun tempaus tuotti hyväntekeväisyyteen 10 000 euroa

Fredrikinkadulla sijaitseva Ravintola Muru järjesti helmikuisena sunnuntaina lounaan, jossa sali- ja keittiöhenkilökunta vaihtoivat paikkaa. Hyväntekeväisyys ja neljän ruokalajin herkullinen menu houkuttelivat paikalle noin sata asiakasta. Päivän tuotot, 10 000 euroa, Helsingin Yrittäjien jäsenyritys Ravintola Muru lahjoitti Tukikummit-säätiölle, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Nyt Ravintola Muru haastaa myös muut ravintolat järjestämään omia tempauksiaan Tukikummit-säätiön hyväksi.

Tukikummit-säätiö kerää varoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, jotka ovat vaarassa pudota pois harrastuksista ja kaveriporukoista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Keräystilille tulevat varat menevät sataprosenttisesti lyhentämättöminä perille.

– Ravintoloissa puhutaan usein vastuullisuudesta, onko kala tai liha vihreältä listalta tai viini luomu vai ei. Nämä asiat ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on avata silmät ympärillä oleville ihmisille, Samuil Angelov Murusta toteaa.

Onnistuneen tapahtuman innoittamana ravintoloitsija Samuil Angelov päätti haastaa myös muut ravintoloitsijat järjestämään tempauksia Tukikummit-säätiön hyväksi. Ensimmäisenä haasteen vastaanotti ravintoloitsija Ilja Björs Ravintola Juuresta.

– Meille oli äärettömän yksiselitteistä ottaa haaste vastaan. Vakavien asioiden ja omalta osalta vastuunkantamisen ei tarvitse merkitä vakavuutta. Hyvää voi tehdä myös pitämällä hauskaa. Katsotaan, mitä se meidän kohdallamme tarkoittaa, Ilja Björs kertoi.

Ravintola Murun tempauksessa henkilökunta pukeutui lainavaatteisiin. Esimerkiksi Murun palkittu sommelier Taneli Lehtonen pukeutui kokkitakkiin ja sommitteli annokset valmiiksi asiakkaille. Tarjoilusta pitivät huolen Murun kokit keittiömestari Turo Väärtin johdolla. Murulaiset ovat mielellään mukana tällaisissa tempauksissa; hyväntekeväisyyslounaalla he työskentelivät ilmaiseksi.

– Tämä on loistava esimerkki siitä, kuinka yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaiseksi nuorten hyväksi. Olemme todella iloisia Murun lahjoituksesta sekä heidän haasteestaan 10-vuotiaan Tukikummit-säätiön juhlavuonna. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaan omanlaisella tempauksellaan, sanoo Tukikummit-säätiön hallituksen jäsen Johanna Arantola-Hattab.

Tukikummit-säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta niidennuorten puolesta, jotka uhkaavat pudota yhteiskuntamme ulkopuolelle. Muut perustajajäsenet ovat Sari Baldauf, Eero Huovinen ja Björn Wahlroos. Tukikummit-säätiö kerää varoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, jotka ovat vaarassa pudota pois harrastuksista ja kaveriporukoista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Keräystilille tulevat varat menevät 100 % lyhentämättöminä perille.

Kuvassa: Tukikummit-säätiön hallituksen jäsen Johanna Arantola-Hattab ja ravintoloitsija Samuil Angelov yhdessä lahjoitusshekin kanssa.