20.3.2017 klo 21:03
Uutinen

Taitaja2017 tuo toukokuussa 500 nuorta ammattitaidon SM-kilpailuihin Messukeskukseen

Suomi100-juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Tapahtuman järjestävät useat pääkaupunkiseudun ammatilliset oppilaitokset. Myös Suomen Yrittäjät ja Helsingin Yrittäjät ovat mukana tapahtumassa. Kilpailijoita on mukana yhteensä jopa 500 ja tapahtumaan odotetaan yli 80 000 vierailijaa.

Toukokuussa Helsinki on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli 500.

Alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla. TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailun pääosassa ovat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat. Lisäksi yläkoululaisten kädentaitokilpailu, Taitaja9-finaali, järjestetään samanaikaisesti Messukeskuksessa.

Messukeskuksessa nähdään muun muassa kansainvälisiä kilpailijoita, lajikohtaisia tapahtumia, seminaareja ja ammatti- ja yritystori. Taitaja2017-tapahtuman osassa kilpailulajeista myös lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat kokeilevat osaamistaan.

Taitaja2017 teema on ”Kaupunki kaupungissa”

Helsingin Messukeskukseen rakennetaan kaupunki minikoossa. Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman kilpailualueet on nimetty Helsingin kaupunginosien mukaan ja niissä esitellään yrittäjyyden ja palvelutoiminnan kautta eri ammattialojen osaajia ja taitajia.

Kilpailualueiden viereen rakennetuilla ”Ole hyvä” -tehtäväpisteillä on mahdollista kokeilla eri ammatteihin liittyviä taitoja ja kokea tekemisen iloa. Tehtäväpisteet ovat saaneet nimensä tapahtuman sloganilta ”Ole hyvä!”, joka viestii hyvistä tavoista, kohteliaisuudesta ja siitä, että me kaikki olemme hyviä ja ylpeitä osaamisestamme.

Suomen suurimpaan ja kansainvälisimpään ammattitaidon tapahtumaan odotetaan paikan päälle yli 80 000 vierailijaa. Taitaja2017 tarjoaa ajankohtaista nähtävää ja koettavaa myös yrittäjille. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös yrittäjyysopetuskilpailu ammatillisille oppilaitoksille. Sisäänpääsy tapahtumaan on maksuton.

Lisätietoja: www.taitaja2017.fi