Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Yrittäjä, kasvata kilpailukykyäsi ideoinnilla

Ideointi on yrittäjän pääomaa, joka auttaa kehittämään liiketoimintaa. Ideoinnin harjoitteleminen vaatii aikaa ja poisheittäytymistä totutusta. Tartu tästä ideakulttuurin kehittämisen asiantuntijoiden vinkkeihin ja harjoittele ideointivalmiutta.

1. Tahto

Tahto on kaiken perusta. Yrittäjän täytyy ensin vastata kysymykseen miksi kannattaa ideoida? Ideointi kasvattaa yrityksen kilpailukykyä ja on yrittäjän pääomaa, josta on etua liiketoiminnan kehittämisessä ja myös silloin, kun yrityksen toimintaympäristö muuttuu.

2.Tila

Tutkimusten mukaan ihmiset saavat eniten ideoita muualla kuin töissä. Parhaita ideointihetkiä ovat liikuntasuoritukset, kuten kävely tai hölkkä, sekä rentoutumisen hetket ja unen-valveen rajamaiden tilat. Tiedätkö sinä, missä saat eniten ideoita? Mieti etukäteen, miten ja missä merkitset mahdolliset uudet ajatukset ylös. Yrittäjän kalenteriin on syytä raivata myös varsinaista ideointiaikaa. Muutama luova minuutti viikossa riittää.   

3. Toiminta

Kun uusia oivalluksia on herännyt, tarvitaan itsensä johtamisen taitoja, joiden avulla ideat muutetaan käytännöksi. Pelkät hyvät ideat eivät riitä, vaan tarvitaan ideoiden jatkokehitystä ja kokeiluaikaa, jotta ajatukset jalostuvat uudeksi tuotteeksi tai palveluksi.

Vinkkien kirjoittajat Tarja Munther ja Petri Määttä ovat Idealouhos Oy:n asiantuntijoita. Tarja Munther toimii ideakulttuurin valmentajana, ideoiden implementoinnin sekä tiimien ja yrittäjien kehittämisen asiantuntijana. Tarja on aiemmin toiminut yritysprosessien kehittäjänä sekä muutosjohtamisen asiantuntijana. Petri Määttä toimii Idealouhoksessa ideakulttuurin valmentajana ja muutosjohtamisen kouluttajana. Petri on aiemmin toiminut kaupallisena johtajana lääketeollisuudessa ja vienyt läpi sekä organisaatio- ja organisaatiokulttuurin muutoksia.

 


Helsingin Yrittäjien ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama Vahva yrittäjyys -hanke tarjoaa yrittäjille työkaluja oman talousosaamisen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Hankkeessa kehitetään pienyrittäjien osaamista yrityksen talouden ja oman hyvinvoinnin johtamisessa ja kasvatetaan yrittäjien mahdollisuuksia kestävään yritystoimintaan, kasvuun ja parempaan työhyvinvointiin.