Etsi

Henrik Söderlund, Valkeus sähköpalvelut

Kymmenen kysymystä yrittäjälle

 
Sähköasennuspalvelut ja sähkötarvikkeet koteihin ja yrityksiin. Tarkoituksena on olla sähköfirma, jossa työt tehdään kunnolla ja loistavalla asenteella alusta loppuun asti. 
 
2. Miksi juuri sinun yrityksesi on siinä hyvä? 
 
Silloin kun aloitin tekemään sähkötöitä, halusin jo alusta alkaen tehdä työni kunnolla. Aina siihen ei ollut mahdollisuutta, mutta nyt kun oman firmani perustin, päätin näin, että tässä firmassa asiat hoidetaan sitten kerralla oikein. Niin pienissä kuin isoissa töissä olen sitten tehnyt hyvällä omatunnolla työni ja voinut painaa päivän jälkeen pääni tyynyyn tyytyväisenä, että ainakin olen itse tehnyt parhaani.
  
3. Millainen on ihanneasiakkaasi? 
 
Ihanneasiakkaani voisi olla omakotitalon omistava henkilö, joka tarvitsee esimerkiksi asentajaa tekemään talon laajennuksen sähkötyöt. On mukavaa saada auttaa ihmisiä tekemään unelmistaan totta. Minulle ihmisten kanssa työskentely on tämän ammatin parhaita puolia.
  
4. Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi? 
 
En edes ajatellut yrittäjyyttä vielä vuonna 2011. Jäin edellisestä työpaikastani pois omasta tahdostani, vaikka minulle olisi tarjottu paikkaa samoissa hommissa toisessa firmassa, johon entinen työnantajani olisi fuusioitunut. Jouduin siinä miettimään syntyjä syviä, ja totesin, että pidän kyllä todella paljon näistä töistä ja haluisin tehdä tätä työtä vieläkin. Niin päätin sitten lähteä tekemään itse näitä töitä, kun löysin vielä osuuskunnan, jonka kautta pystyin laskuttamaan työstäni. Eli maaliskuussa 2012 tein jo yrittäjämäisesti töitä, tietyin rajoituksin. Minulla ei ollut vielä omia sähköasennuslupia, joten jouduin käyttämään toisen lupia tehdäksesi sähkötöitä. Juuri näistä lakisyistä päädyin omaan firmaan parhaimpana ratkaisuna. Silloin palkkasin itselleni oman sähkötöidenjohtajan ja aloin tekemään töitä Valkeuden kautta. Omat sähköurakointilupani saan tänä keväänä. 
 
5. Mikä yrittäjyydessä on parasta? 
 
Parasta on ehdottomasti se, kun voi itse päättää töistään, työajoistaan ja palkastaan. Tämä työ palkitsee joka kerta, kun on saanut työt tehtyä hyvin.
  
6. Mistä haaveilet? 
 
Olisi hienoa, jos töitä olisi niin paljon, että voisi palkata töihin muitakin asentajia, joita opettaa ja ohjata kunnon sähköasentajiksi. Minusta olisi myös hienoa työskennellä esim jossain kehitysmaaprojektissa tai sellaisessa paikassa, minne voisi ammattitaidollaan tuoda apua arjen askareisiin. Aurinkopaneelijärjestelmät ovat kokoajan lisääntyvä työalue kaikkialla maailmassa, ja sinne haluisin myös itsekin päästä tekemään töitä. Laitoin viime vuonna mökilleni aurinkopaneelijärjestelmän, ja se oli kyllä todella ihmeellinen tunne, kun akut lataantuivat ja valot syttyivät pelkästään auringon aikaansaamalla sähköllä.
  
7. Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi? 
 
Vietän aikaa oman perheeni kanssa kaikki vapaa-aikani. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta. Joka päivä käytän aikaa hiljentymällä kaikki valtiaan Jumalani eteen ja kiitän joka päivästä, jonka saan Hänen kanssaan elää. Uskoni Jeesukseen Krisukseen on kaikkein tärkein ja kantavin voima elämässäni.
 
8. Miksi haluat olla mukana yrittäjäjärjestössä? 
 
Haluan olla mukana tarjoamassa tietoa tästä firmastani muillekin yrittäjille ja tukea muita yrittäjiä heidän asioissaan. Meitä on monta, mutta ei tämä yrittäjyys ole mikään helppo taival yksin kulkea. Tuetaan toisiamme tällä tuulisella paikalla, jossa ei onneksi kenenkään tarvitse olla yksin!
  
9. Minkä toiveen haluat lähettää yrittäjäjärjestön suuntaan? 
 
Puhukaa päättäjille meistä mikroyrittäjistä. Meillä ei ole kovin helppoa työllistää itseämme, jos emme pääse näkyviin. Mikroyritysten verotusta minusta saisi vähän helpottaa. Kiitos niistä asioista, joissa olette jo auttaneet!
  
10. Mainoslauseesi lukijoillemme? 
 
Jos haluat sähköliikkeen loistavalla asenteella: Tulkoon Valkeus.
 
 
[[{"fid":"48775","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]] 
 
Henrik Söderlund
 
Valkeus
Vesuripolku 4G22
00760 Helsinki
 
valkeus.fi (tulossa)