Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Paikallisyhdistyksille omat yhteyshenkilöt TE-toimistosta

Julkisia yrityspalveluita yhden luukun kautta

Helsingin Yrittäjille ja paikallisyhdistyksille jokaisen jäsenyrityksen kannattavuus ja kehittyminen ovat kunnia-asia.  Vaikuttamisverkosto on jäsenpalvelu tätä varten. Se huolehtii siitä, että tavoitat julkisia yrityspalveluita oikealla hetkellä oikeaan tilanteeseen. Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut on nimennyt jokaiselle yhdistykselle sekä Helsingin Yrittäjien Nuorille Yrittäjille (HYNY) oman yhteyshenkilön. Hän jalkauttaa yhdessä yhdistyksen vaikuttamisvastaavan kanssa yrityspalveluja oman yhdistyksesi alueella. Tarkista tältä sivulta, kuka on yhdistyksesi vaikuttamisvastaava ja TE-toimiston oma yhteyshenkilö. Ole yhteydessä oman yhdistyksesi vaikuttamisvastaavaan, jos haluat kehittää yrittäjien palveluita. Vaikutetaan yhdessä!

Mistä palveluista on kyse?

Palveluita on laidasta laitaan: rekrytointi ja henkilöstön vähentäminen, osaamisen kehittäminen ja liiketoiminnan kehittäminen, kasvu ja kansainvälistyminen. Verkoston kautta saat tietoa TE-toimiston palveluiden lisäksi muistakin TEM-kvintetti-palveluista ja -organisaatioista, kuten ELY-keskus, Tekes, Finnvera, Finpro ja Team Finland-verkosto. Palvelut ovat pääsääntöisesi maksuttomia.

TE-toimisto: rekrytointi, henkilöstön osaamisen kehittäminen ja henkilöstön vähentäminen, kansainvälinen työnvälitys/EURES, aloittavien yrittäjien neuvonta ja rahoitus (starttiraha).

ELY-keskus: yrityksen kehittämis- ja rahoituspalvelut liittyen kasvuun, kansainvälistymiseen, työllistämiseen ja uudistumiseen. (www.yritystenkehittamispalvelut.fi)

Tekes: innovaatiorahoitusta kansainväliseen kasvuun tähtääville yrityksille. (www.tekes.fi/rahoitus/tunnustelu)

Finnvera: rahoitusta (laina, takaus, pääomasijoitus ja vientitakuu) yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Team Finland-verkosto: tietoa, työkaluja ja verkostoja kansainvälistymisen tueksi.


Kuinka saat palveluita?

Olennaista on tunnistaa yrityksen palvelutarve. Palvelut, joita yrityksesi tarvitsee juuri nyt ja mahdollisesti tulevaisuudessa. Seuraavaksi pitää tietää, mistä palveluita kannattaa tiedustella ja kuinka niistä saadaan lisätietoa. Hukkareissut palveluviidakossa vievät aikaa liiketoiminnalta ja turhauttavat.


4 to do -vinkkiä

1. Kokeile ja testaa julkisia yrityspalveluita. Kerro avoimesti, mitä tarvitset ja mihin tähtäät liiketoiminnassasi.

2. Täytä kehittämiskartoitus – lomake. Lähetä se sähköisesti TE-toimistoon. Se auttaa hahmottamaan liiketoiminnan pullonkaulat ja kipinät. TE-toimiston asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä henkilökohtaisesti ja ohjaa oikeaan tahoon TEM-kvintetin sisällä. Voit myös varata ajan henkilökohtaista perussparrausta varten TE-toimiston asiantuntijan kanssa.

3. Ota yhteyttä yhdistyksesi yhteyshenkilöön TE-toimistosta. On mukava asioida saman henkilön kanssa, joka oppii tuntemaan yrityksesi tarpeet. Kerro rehellisesti palvelutarpeistasi. Hyödynnä kuitenkin sähköisiä palveluita ja erilaisia työkaluja niin paljon kuin voit.

4. Tutustu Yritys-Suomi-palveluun, johon on koottu julkiset yrityspalvelut ja paljon työkaluja. Luo sivuilla  Oma Yritys-Suomi-asiointitila. Hyödynnä maksutonta puhelinpalvelua.


Helsingin Yrittäjät – Keski-Helsinki ry
Yhdistyksen vaikuttamisvastaava: Timo Kangas, timo.kangas @ k-advisers.com
TE-toimiston yhteyshenkilö: Päivi Laakso, paivi.laakso @ te-toimisto.fi


Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Kaisa Välivehmas/Helsingin Yrittäjät, kaisa.valivehmas @ helsinginyrittajat.fi
Vaikuttamisverkoston puheenjohtaja Seppo Tuovinen/Helsingin Yrittäjät - Keski-Helsinki ry, seppo.tuovinen @ avas.fi
palvelupäällikkö Minna Helenius/Uudenmaan TE-toimisto, yrityspalvelut minna.helenius @ te-toimisto.fi