Saimi Hoyer | Hotelli Punkaharju

Saimi Hoyer | Hotelli Punkaharju

”Vuodet ovat olleet myrskyisiä.”

Hotelliyrittäjä Saimi Hoyerin yrittäjävuosiin on mahtunut konkurssiuhkaa, vakava sairastuminen ja avioero. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja apua hän ammentaa esimerkiksi Yrittäjien verkostoista ja vertaistuesta.
Reilu neljä vuotta sitten Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer otti todella rohkean askeleen. Hän osti ex-miehensä Thomas Hoyerin kanssa vanhan ja rapakuntoisen valtionhotellin ja lähti hotelliyrittäjäksi. Investointikuluja on riittänyt niin rakennuksen kunnostamiseen kuin uuden liiketoiminnan perustamiseen. Vuosiin on mahtunut konkurssiuhkaa, omistajanvaihdoksia, oma avioero ja muita takapakkeja. Hoyer ei kuitenkaan ole harkinnut lyövänsä hanskoja tiskiin

– Vuodet ovat olleet myrskyisiä, mutta hyviä vuosia. Ihmettelen kyllä omaakin kestävyyttäni välillä, hän sanoo.

Saimi Hoyerilla on kuitenkin supervoima, jota hän haluaa jakaa muillekin yrittäjille. Hän nimittäin osaa pyytää apua ja neuvoja, kun ei itse osaa.

– Ihmisten tulisi olla avoimempia, eikä hävetä. Epäonnistumisen pelko pidättelee liikaa. Kannattaa hankkia sellainen kumppani, joka osaa niitä asioita, joita itse ei osaa. Minulla on bisnes- ja numeronerona Hannu, joka on lahja. Kaikkea ei voi osata itse, Hoyer sanoo.

Saimi Hoyerin mainitsema Hannu on Hannu Komu, bisneskumppani, joka selittää hänelle, mitä Hotelli Punkaharjun numeroiden takana on. Lisäksi Hoyerin vierellä toimii Mari Kettunen, joka osti aikanaan Thomas Hoyerin osuuden.

Myös Yrittäjien jäsenyys on ollut Hoyerille arvokas tuki. Yrittäjäverkostot ja vertaistuki ovat hänen mukaansa yrittäjälle merkittävä apu.

– Verkostoituminen on tärkeää. Se on kaikki, minkä päällä seison. Luen paljon yrittäjätarinoita ja kannustan muitakin tekemään samoin. Oppikaa toisiltanne! Tätä Yrittäjät tarkoittaa minulle, Saimi Hoyer sanoo.

Takana vaiherikas elämä

Hotelli Punkaharjulla Saimin Hoyerin rooli on operatiivisen toiminnan ohella visioida ja luoda uutta. Hän luetteleekin vahvuuksikseen pelottoman uuden luomisen, brändituntemuksen ja markkinoinnin. Näitä Hoyer ammentaa monipuolisesta taustastaan.

– Olen elänyt rikkaan elämän. Mallina maailmalla hotelli- ja ravintolatoiminta tuli hyvin tutuksi, samoin muoti ja taide. Vanhempani ovat näyttelijöitä, eli olen istunut teattereissa ja sirkuksessa. Olen kalastanut ja sienestänyt. Olen kirjoittanut lehtiin ja toiminut säätyttönä sekä tehnyt lukuisia tv-ohjelmia, mikä antaa mediatuntemusta. Se kaikki ruokkii nykyistä työtäni, ja tänä vuonna tuo työ maksaa itseään takaisin, Hoyer toteaa.

Hoyerinkaan hotellibisnes ei selvinnyt ensimmäisestä koronakeväästä aivan kuivin jaloin, mutta alkujärkytyksen jälkeen vuosi ollut kiireinen. Asiakkaita on tullut ovista ja ikkunoista. Sama toistuu kesällä 2021.

– Meidän asiakkaamme ovat nyt löytäneet meidät. Nekin, jotka käyvät yleensä Ranskassa Nizzassa ja Italian Umbriassa, tulivat tänne, Hoyer iloitsee.

Hotelli Punkaharjun ovat löytäneet erityisesti 30–45 -vuotiaat pariskunnat ja naisporukat.

Ulkomaalaisia matkailijoita odotellessa Hotelli Punkaharju tekee yhteistyössä SaimaaLifen Mari Pennasen kanssa joulun videostriimauksen Japaniin. Se on sekä kivaa kehittelyä että suhteiden ylläpitoa parempia aikoja odotellessa.

Sillä välin tapahtumat keskittyvät suomalaisturisteihin. Tapahtumia on sovittu pitkälle syksyyn.

– Onni on, että vaikka ihmiset joutuvat pysähtymään, luonto ja maailma ei pysähdy. Suomalaiset ovat nyt suurin asiakasryhmämme. On ihanaa huomata, että he palaavat takaisin useampaan kertaan ja kirjoittavat omaa tarinaansa kiinni meidän hotellimme tarinaan erilaisten elämysten kautta, Saimi Hoyer kiittelee.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi