15.9.2017 klo 06:22
Uutinen

Sotkamon Yrittäjät käynnistämässä Social Happeningejä

Sotkamon yrittäjät haluavat yhteistyötä – Anttijussi Ripaoja, Sotkamo-lehti 14.9.2017

Kajaanista alkunsa saanut yrittäjien kuukausittainen Social Friday -tapahtuma tekee tuloaan Sotkamoon. Tavoitteena on tutustua muihin alueen yrittäjiin ja käydä keskustelua yhdessä. Yrittäjät kokoontuivat tiistai-iltana Social Tuesdayksi nimetyssä tapahtumassa.

Kun idean isä Ville Keränen oli opiskelijavaihdossa Yhdysvalloissa, eräällä professorilla oli tapana kutsua ihmisiä joka perjantai oluelle. Parin oluen äärellä käsiteltiin kulunut viikko ja tutustuttiin toisiin ihmisiin. Tästä Friday beers -nimellä liikkuneesta konseptista sai alkunsa Social Friday -tapahtuma.

– Tunsin olevani yrittäjänä yksin. Tämän konseptin pohjalta lähdin miettimään, mitä voisin tehdä. Avasin suuni, ja lähdimme tekemään tästä Nuorkauppakamarin projektia, Keränen kertoo.

Ajatuksena on tutustuttaa yrittäjiä toisiinsa ja luoda eräänlainen tukiverkko, jonka kanssa purkaa yritysten asioita.

– Niistä on vaikea jutella. Kaverit ei ymmärrä, jos eivät ole itse yrittäjiä, työntekijöille ei voi puhua, eikä kaupungilla voi puhua kenelle tahansa, Keränen kertoo.

Ensimmäistä kertaa Sotkamossa järjestetyn tapahtuman teemana oli jatkuvan tapahtuman luominen.

Ville Keräsen lisäksi tilaisuudessa oli puhumassa projektia tällä hetkellä Kajaanissa pyörittävä Akseli Leppänen ja alusta asti Social Fridayta järjestämässä ollut Kainuun Edun projektipäällikkö Pia Haapalainen.

He kertoivat tapahtumien taustan lisäksi nykytilanteesta ja antoivat käytännön vinkkejä sotkamolaisille.