Kampanjasivu

Jäsenillämme on kerrottavanaan innostavia yrittäjätarinoita, joissa Yrittäjät ovat olleet tukena ja apuna. Lue mitä palveluja Kaius, Saimi ja Tuulikki sekä muut yrittäjät ovat hyödyntäneet.

JOUKO AHOLA

”En osaa olla muuta kuin yrittäjä”

Jouko Ahola laskee olleensa uransa aikana kaksi vuotta palkkatöissä. Sen jälkeen yrittäjyys vei mennessään.

» Lue Joukon tarina

FADUMO ALI

”Minua ei saa halpatyövoimaksi.”

Fadumo Ali sai kuulla olevansa hullu, kun kertoi maaliskuussa jättävänsä terveydenhoitajan työnsä elokuussa ja ryhtyvänsä yrittäjäksi. Hänen Hoiwa-yrityksensä välittää hoitajia eri sairaanhoidon ja terveydenhoidon yksiköihin, sekä suunnittelee parannuksia kotisairaanhoidon palveluiden tasoon.

» Lue Fadumon tarina

ISABELLA ASPLUND

”Luulin että yrittäjän tulee aina pärjätä yksin.”

Kun tietää, mitä tahtoo, on sitä helppo lähteä toteuttamaan – jopa ilman mitään kokemusta liiketoiminnasta. Tämän on kokenut Yrittäjien maalahtelainen jäsenyrittäjä Isabella Asplund. Hän on aina voinut luottaa siihen, että Yrittäjät neuvovat tiukan paikan tullen.

» Lue Isabellan tarina

TUULIKKI CASTRÉN

”Jonkun on syytä pitää meteliä meistäkin!”

Nopeasti laajentunut eläinlääkäriasema Aitovet pitää Kouvolan seudulla huolta niin pienistä kuin suurista eläimistä. Eläinlääkäri Tuulikki Castrénille on ollut tärkeää kuulla toisia yrittäjiä, sillä se avartaa omaa ajattelua. Taustalla turvallista tunnetta luo se, että Yrittäjät ajaa pienten yrittäjien asiaa.

» Lue Tuulikin tarina

JUHA ENLUND

”Jokainen kaipaa vähän tukea ja sparrausta”

Pept Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Juha Enlund on joutunut opettelemaan monta asiaa kantapään kautta. Siksi hän haluaa nyt auttaa etenkin nuoria yrittäjiä. Enlund itse pistää Yrittäjien neuvontanumeron pirisemään useita kertoja joka viikko. Asiantunteva apu tulee aina nopeasti.

» Lue Juhan tarina

KAIUS GESTRANIUS

”Ideoiden pallottelu on valtavan tärkeää.”

Jävla Sås -kastikkeiden isä Kaius Gestranius on tavannut Yrittäjien kautta paljon tärkeitä kumppaneita. Nyt hän tahtoo auttaa myös muita eteenpäin. Yrittäjien uutiskirje kertoo, mitä yrittäjämaailmassa tapahtuu, ja tapaamisissa pääsee vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa.

» Lue Kaiuksen tarina

MARIIA HARJUNHEIMO

” Taidan olla vähän hullu, kun kesken koronakriisin uskalsin laajentaa.”

Lapualla on lastenvaatteisiin erikoistunut Kirppis Sakura, jonne tullaan varta vasten jopa pääkaupunkiseudulta saakka. Vaikka aika on vaikea, yrittäjä Mariia Harjunheimo rakensi puotiinsa myös kahvilan. Kollegoilta hän sai rohkaisua ja Yrittäjistä löytyy aina joku, joka osaa auttaa nopeasti – esimerkiksi postituksen kiemuroissa.

» Lue Mariaan tarina

SAIMI HOYER

”Vuodet ovat olleet myrskyisiä.”

Hotelliyrittäjä Saimi Hoyerin yrittäjävuosiin on mahtunut konkurssiuhkaa, vakava sairastuminen ja avioero. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja apua hän ammentaa esimerkiksi Yrittäjien verkostoista ja vertaistuesta.

» Lue Saimin tarina  

MIIA KARHU

”On tärkeää antaa yritykselle kasvot.”

Järvenpäässä elokuvateatteri Studio 123:a pyörittävä Miia Karhu kuulostelee asiakkaiden toiveita tuntosarvet herkillä. Paikkakunnan ainoa elokuvateatteri on kuin olohuone, jossa kaikilla pitää olla kotoisa olo. Karhu suunnittelee teatterilleen koko ajan uutta toimintaa. Hänelle on tärkeää, että Yrittäjät pitää henkeä yllä ja luo uskoa tulevaisuuteen.

» Lue Miian tarina

MIIKKA KOTILAINEN

”Vaikka itsetunto olisi ihan nollassa, siitäkin voi kasvaa vahvaksi.”

– Tavoitteeni on, että puusepänverstaani on maailman paras, Puuartisti Miikka Kotilainen sanoo. Kotilaisen yksi unelma toteutui tänä vuonna, kun Puuartisti valittiin Pohjois-Karjalan Vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

» Lue Miikan tarina

OUTI KYÖSTILÄ

”Haluan edistää oman kunnan elinvoimaa kaikin keinoin.”

Moderni maatalousyrittäjä Outi Kyöstilä on opiskellut somemarkkinointia ja ymmärtää brändäyksen arvon. Yrittäjien koulutukset ovat olleet ahkerassa käytössä, ja Yrittäjien kautta voi edistää Kyöstilän lempiaihetta: oman kunnan tulevaisuutta.

» Lue Outin tarin

JUTTA LARM

”Lakineuvonta on mieletön palvelu!”

Jutta Larmin into yrittäjyyteen alkoi jo pikkutyttönä. Erilaisia aloja onkin takana jo monta. Yrittäjyyden käänteissä Larm on luottanut Yrittäjien apuun ja palveluihin. 

» Lue Jutan tarina

JUUSO LUODESMERI

”Yrittäjissä on jokin yhteinen nimittäjä”

Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri haaveili yrittäjyydestä jo ala-asteella. 19-vuotiaana hän perusti yrityksen, joka lajittelee ja kierrättää metallia ja käy jalometalleilla kauppaa ympäri maailman. Ulkomaankauppaa on takana nyt 25 vuotta. Sinä aikana hän on saanut Yrittäjien ilmaisesta neuvonnasta vastauksen lukemattomiin kysymyksiin.

» Lue Juuson tarina

KAISA MARIN

”Olemme äänekkäitä ihmisiä ja se tarkoittaa, että yrityskin saa olla sellainen.”

Kaisa Marin luotsaa veljensä kanssa 108-vuotiasta perheyritystä, jonka leivistä on tullut käsite Kainuussa.

» Lue Kaisan tarina

RIIKKA OJANEN

”Jos uskaltaa haaveilla isosti, voi päästä ainakin haaveiden puoliväliin!”

Kun oululainen suklaamestari Riikka Ojanen teki intohimostaan ammatin, hän huomasi, että yrittäjäjärjestön verkostot ovat hyödyksi. Ojasen yritys ottikin aimo kasvuharppauksen, kun Yrittäjien toiminnasta löytyi mukaan bisnekseen uusi yhtiökumppani Jenna Antinmaa. 

» Lue Riikan tarina

SIVA PARLAR

”Tulee päiviä, jolloin haluaisit lopettaa, mutta et vain luovuta.”

Siva Parlar ehti käydä henkisillä äärirajoillaan kymmenen vuoden ravintolayrittäjyytensä aikana. Hänellä kesti pitkään oppia, ettei kaikkea pysty tekemään yksin. Yrittäjät on ollut Parlarille tärkeä taho tavata samanhenkisiä ihmisiä ja saada opastusta vaikeuksia kohdatessa.

» Lue Sivan tarina

RIITTA RAEKALLIO-WUNDERINK

”On hienoa jakaa jotain sellaista, joka on itselle aidosti tärkeää.”

Kun Riitta Raekallio-Wunderink ja Stefan Wunderink kiehauttavat Levillä nokikahvit nuotiolla, sitä seurataan parhaimmillaan tuhansilla ruuduilla ympäri maailmaa. HaliPuu Pocket Forest -yrityksen päätuote piilee suomalaisessa petäjässä. 

» Lue Riitan tarina

JENNI RUTONEN

 ”Oli kova paikka tajuta, että jos minä en jaksa, kaatuu koko yritys.”

Korumuotoilija Jenni Rutonen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokea paljon. Yrittäjän on ollut pakko tunnistaa ja tunnustaa omat rajansa. Rutoselle Nuorten yrittäjien yhteisö on ollut korvaamaton tuki. Tuttuja on nyt koko Suomessa.

» Lue Jennin tarina

LINDA SAUKKO-RAUTA

”Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittaminen oli erikoista.”

Livekuvittajayrittäjä Linda Saukko-Rauta kokee ”vain vähän piirtelevänsä”. Silti hänen yrityksensä kasvaa kohisten, ja yrittäjäjärjestön jäsenyyskin poiki Vuoden valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon.

» Lue Lindan tarina

TUULA SIRÉN-MÄKELÄ

”Hiljaisen päivän kurimukseen ei pidä jäädä lojumaan!”

Loimaan Bello Mondossa Tuula Sirén-Mäkelä auttaa jokaista löytämään juuri oikean asun, sillä yksilöllinen palvelu on pienyrittäjän valtti. Loimaalla Yrittäjien yhteistyöllä on pitkät perinteet: siellä osataan antaa apua toinen toisilleen.

» Lue Tuulan tarina

>