Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kalajoen Yrittäjät auttoi yrityksiä saamaan kauppaa

Kalajoen Yrittäjät onnistui koko valtakunnassa parhaiten auttamaan pienyrittäjiä koronakriisissä.

Moni yrittäjäyhdistys on omalla toiminnallaan auttanut alueensa yrityksiä.  Koska hyvää tehtiin niin paljon, Suomen Yrittäjät järjesti asiasta valtakunnallisen Vuoden koronateko -kilpailun.

Kalajoen Yrittäjät auttoi yrityksiä saamaan kauppaa

Äänestyksen voitti aivan ylivoimaisesti Kalajoen Yrittäjät. Yrittäjäyhdistys halusi tehdä koronakriisissä konkreettista apua paikallisten yritysten hyväksi. Yhdistys kirjoitti esimerkiksi paikallislehteen tiedotteen siitä, miten paikallisia yrityksiä voi tukea. Lisäksi yhdistys perusti mm. Kalajoenkaupat.fi-verkkosivun, johon se kokosi paikallisten yritysten palveluita verkkokauppalinkkeineen Kalajoen kaupat ja palvelut -sivuun Facebookissa. Sivulla näkyy yritysten tarjouksia, kampanjoita ja muita päivityksiä. Onneksi olkoon!

Kunnallisvaalit ovella

Kunnan vahvuus on sen kehityksen ennustettavuus ja kilpailukykyinen verotaso. Yrittäjät ovat nostaneet kuntavaaliteemaksi tärkeitä asioita. Kuntaveron korotuksia on vältettävä. Kunnan kannattaa keskittyä vain välttämättömiin tehtäviin, joita yritykset eivät voi hoitaa. Lisäksi molemmat voittavat, kun elinkeinopolitiikka hoidetaan yrittäjien ja kunnan kanssa tiiviissä vuoropuhelussa.

Mielestämme myös hyvän elinkeinopolitiikan keinoja ovat yrityksille tarjottavat palvelut, hankintapolitiikka, liikenne- ja tietoliikenneyhteydet, kaavoitus ja rakentaminen, koulutus ja se, että päätöksiä tehtäessä mietitään niiden vaikutukset yrityksiin. Kuntapäättäjien pitää nähdä, mikä oikeasti lisää elinvoimaa juuri omassa kunnassa ja panostaa siihen. Koronan taltuttaminen on vielä kesken. Meille kaikille yhteinen asia on että yritykset selviytyvät ja saamme elinvoiman pidettyä yllä ihan jokaisessa kunnassa.

Mervi Järkkälä,                                                                                                                            
toimitusjohtaja
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät  

 

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja