Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kuntien ja yrittäjien yhteistyö antaa kunnalle elinvoimaa

Yrittäjät kysyy joka toinen vuosi jäseniltään heidän näkemyksiä kuntien elinkeinopolitiikasta. Tämä Elinkeinopoliittinen mittaristo kysely käynnistyy jälleen ja uudistuu. Uudistunut Elinkeinopoliittinen mittaristo kysely lähetetään kaikille jäsenyrityksille 16.2.2020 ja vastausaikaa on tämän hetkisen arvion mukaan maaliskuun loppuun saakka. 

Kyselyssä yrittäjät arvioivat, mihin suuntaan kunnan elinkeinopolitiikka on kehittynyt esimerkiksi hankinnoissa, oppilaitosyhteistyössä, päätöksenteossa ja yrityspalveluissa viimeisen kahden vuoden aikana. Toinen puoli yrittäjyyden olosuhteista rakentuu kuntien ja tulevien maakuntien tarjoamista palveluista, kuten esimerkiksi lupa-, tontti- ja toimitila-, infra-, koulutus- ja neuvontapalveluista.

Mitä paremmin kunta ja maakunta pystyvät valjastamaan resurssinsa palvelemaan yrityksiä, sitä enemmän yritykset työllistävät, maksavat veroja ja luovat uusia palveluita. Elinvoimainen kunta on siis yritysmyönteinen. Olkaa ystävälliset ja vastatkaa, sillä tässä on meille yrittäjien edunvalvonnan selkeä työkalu. Tulokset julkistetaan toukokuussa Kunnallisjohdon seminaarissa Helsingissä.

Olemme ottaneet jälleen kantaa myös jätteenkuljetuksiin koska vuoden alusta näyttäisi olevan tulossa laki, joka veisi vapauden päättää kuka huolehtii jätteiden kuljetuksesta paikkakunnalla.

Voimaannuttavaa marraskuuta,

Mervi Järkkälä, toimitusjohtaja                                                          
KESKI-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja