Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mitä meille kuuluu?

Kiitos hyvää, talous on jokseenkin vakiintunut ja uudistuksia on tulossa. Uudet maakunnat, uudet sotet tai soite, uusi Suomen Yrittäjien strategia – siis kaikenlaista uutta. Taikasana tuntuu oleva uudistaminen. Viisaat sanovat, että meidän on nyt uudistuttava että menestyisimme – onko tosiaan niin? Luulin että uudistumisen on tapahduttava jatkuvasti koska maailma muuttuu. Muutos on aina aikomus parempaan, niin että opimme virheistämme uudistuen -  säilytämme hyvät vanhat asiat ja toimimattomien tilalle luomme uudet. Yrittäjäjärjestön tehtävä on kantaa vastuu ja tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa – uudistuminen tapahtuu myös tätä kautta.

Alueemme yrityksille on luotava loistavat olosuhteet toimia – se on ydintehtävämme. Yrittäjien edunvalvonta. Maakuntien ja kuntien tavoite on sama ja he tekevät kanssamme hyvää yhteistyötä – meillä on siis sama tavoite. Tavoitteena on tehdä alueestamme entistä kilpailukykyisempi ja parempi paikka elää, työskennellä ja yrittää. Näin kaikki voittavat.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät järjesti kesäkuun alussa yhteistyössä Soiten kanssa Sote keskustelufoorumin  alueen sote-alan yrittäjille ja maakunnan muutoksista vastaaville henkilöille. Tilaisuudessa keskusteltiin valinnanvapaudesta, palvelusetelin hyödyntämisestä ja palveluketjujen kehittämisestä. Vuoropuhelu koettiin tärkeäksi. Tilaisuudessa päätettiin lisäksi laatia kysely alueen yrittäjille sote-uudistuksen keskeisimmistä asioista. Päätettiin myös, että vastaavia tilaisuuksia jatketaan. Näin tulemme tekemään.

TEM ja Sitra järjestävät syksyllä Soteuttamo 2.0 -kiertueen. Suomen Yrittäjät toimialajärjestöineen on mukana kiertueen yhteistyökumppanina. Tämä tarkoittaa, että kutsumme jäseniämme mukaan ja olemme itse läsnä tapahtumissa. Kyseessä on puolen päivän tapahtuma, aamu- tai iltapäivä. Lisäksi olemme tapaamassa elinkeinoministeri Lintilän, yhtenä aiheena maakuntien ja alueen elinvoimatekijät.

K-P:n Yrittäjät tulevat kutsumaan syksyllä koolle alueemme maakunta-, kuntajohdot tapaamiseen. Vaikuttajatapaamiseen. Päätimme jo keväällä, että toteutamme oman alueellisen elinkeinomittaristo- kyselyn, jolla selvitämme kuntien toimet liittyen yrittämiseen. Josko vielä olisi parannettavaa.

Näin keskitymme kehittämään kilpailukykyistä aluettamme.   

 

Lämmintä ja yrittäjähenkistä syksyä,

KESKI-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Mervi Järkkälä, toimitusjohtaja

Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja