Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Valoa näkyvissä

Korona tilanne ei ole ohi, vaikka rokotukset siihen ovat alkaneet. Vielä täytyy jaksaa olla eristyksessä ja yritysten keksiä tapoja selvitä näiden uusienkin virusten ja erityisesti koronan yli. Meillä yrittäjäjärjestö on työllistynyt kovasti hakiessaan yrittäjille yhteiskunnan tukea erityisesti silloin kun yrittäjän elinkeinovapautta rajoitetaan. Toivoa sopii, että kesään mennessä saisimme koronarokotukset pääsääntöisesti suoritettua. Suomen palautuminen koronaviruksesta ennalleen vie aikaa, mutta meillä on jo merkkejä elpymisestä. Toivomme, että saamme mahdollisimman nopeasti elinkeinoelämän elvytettyä ja vapaan liikkumisen takaisin. Maailmanlaajuisesti koronatilanne vaihtelee ja tosiasia kuitenkin on, että menee pidempi aika kun koko maailma avautuu.

Taloudessa näyttää olevan hiukan kasvavaa toiveikkuutta ja tämän vuoden useat kasvuennusteet vaihtelevat 2,2 – 3,9 %:n välillä.  Eu:n ja UK:n kauppasopimus oli tärkeä koska se tuo ennustettavuutta kauppaan ja vakautta EU:n ja UK:n suhteisiin mikä on tärkeää Suomellekin. Uusi kustannustuki on avattu jälleen, siitä  antavat yrityksille tietoa oman kunnan yritysneuvojat tai ely-keskuksen henkilökunta. Tässä tärkeintä on tuoda päättäjiemme tietoon se, miten yritykset arjessa toimivat. Järjestämme etäkoulutuksia yrityksille koskien kustannustukea ja yksinyrittäjätukea, joka myös avautuu pian niin että saamme yhteiskuntamme mahdollisimman nopeasti jälleen pyörimään ja yritykset jaloilleen.  

Tulevat kuntavaalit ovat meille seuraava tärkeä etappi. Toivomme että vaalit pidetään ajallaan ja että ehdolla on useita yrittäjä tai yrittäjyyttä ymmärtäviä henkilöitä. Hyvä yhteistyö kaupungin päättäjien, elinkeinotoimen ja yrittäjien välillä tuottaa myös kuntalaisille elinvoimaisen kaupungin. Tästä erinomainen näkyvä esimerkki on Ylivieskan Yrittäjien ja Ylivieskan kaupungin yhteinen Yrittäjäpatsas hanke, joka kertoo hyvästä yhteistyöhalusta. Yhteistyössä saamme maailman taas jaloilleen.   

 

Onnea ja kärsivällisyyttä matkaan,                                              

Mervi Järkkälä,

toimitusjohtaja
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja