Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Viisaampaa vientiä

Suomalaisilta yrityksiltä toivotaan juhlapuheissa maailman valloitusta. Sen tekeminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa ja hidastavia tekijöitä riittää kotimarkkinoita enemmän. Keski-Pohjanmaalla on perinteisesti oltu valmiita katsomaan Suomen rajojen taakse, usein ensin Ruotsiin ja sen jälkeen muualle. On ihailtavaa, kuinka monta pientä ja keskisuurta vientiyritystä Keski-Pohjanmaalta löytyy ja kuinka niitä on myös syntynyt viime vuosina. Hyvänä esimerkkinä Keski-Pohjanmaan maakunnallisen Yrittäjä-palkinnon saanut Best Glass.

Vaikka monessa keskipohjalaisessa yrityksessä osataan vienti, ei se silti tarkoita, etteikö kehitettävää olisi vielä. Aika usein vientiin liittyvä osaaminen hankintaan yritykseen ”kantapään kautta” ja siitä maksetaan hintaa niin hukkaan kuluneina työtunteina kuin myös mahdollisesti saamattomina maksuina. Jos myyntityötä tehdään ilman ennakkokartoitusta ostajien maksukyvystä, saatetaan tuhlata runsaasti aikaa myyntityöhön asiakkaalle, jonka maksukykyyn ei voi luottaa ja josta saatetaan joutua kirjaamaan lopulta luottotappioita. Nykyisin on kuitenkin mahdollista saada varsin helposti tietoa myös ulkomaisista yrityksistä mm. Suomen Asiakastiedon kautta.

Kehittämiskohteita ovat myös vientikauppojen rahoittamisen ehtoihin sekä erilaisilta riskeiltä suojautumiseen liittyvät asiat. Hyvä selkänoja tähän on suunnitelmallisuus, jonka ilmentymänä voi olla vientikauppoihin liittyvän luottopolitiikan kirjoittaminen. Kun ennakkoon on mietitty, millaisia rahoitusehtoja eri asiakkaille voidaan tarjota riippuen asiakkaan taloudellisesta kunnosta ja tunnetuista tavoista toimia, on kaupanteon yhteydessä helppoa tarjota juuri sopiva ja kilpailukykyinen maksuehto.

Kyselyjen mukaan suomalaiset yritykset käyttävät asiakkaalta perittävää ennakkomaksua tavallisimpana maksukäytäntönä. Saattaa kuitenkin olla niin, että näin tehdessään suomalaiset häviävät kauppoja, jotka voisivat olla myös voitettavissa. Me Finnverassa kannamme tästä erityistä huolta, sillä yhtenä tehtävänämme on varmistaa suomalaisyritysten kilpailukykyinen rahoitus vientikaupoissa. Suomalaisyrityksistä puuttuu usein tieto siitä, kuinka asiakkaille voidaan rakentaa joustavia maksuehtoja käyttäen pankkien ja/tai Finnveran palvelutarjontaa ja kuinka yritys itse voi suojautua asiakkaaseen tai asiakkaan kotimaahan liittyviltä riskeiltä.

Rahoitusosaamisen pitäisi olla osa jokaisen vientimyyjän työkalupakkia, jolla tarjous tehdään kilpailukykyisemmäksi. Lisäksi myyjillä pitäisi olla tiedossa, kuinka suojautua ostajaan tai ostajan kotimaahan liittyviltä riskeiltä. Jos yrityksessäsi olisi näissä asioissa vielä parannettavaa, me Finnverassa tarjoamme vientikauppojen rahoittamiseen liittyvää sparrausta maksutta. Haluamme, että suomalaisyritysten maailmanvalloitus ei jää ainakaan vientirahoitusosaamisesta ja -ehdoista kiinni. 

Pasi Vartiainen

Finnvera Oyj:n Pohjois-Suomen aluejohtaja