Etsi

Emergency banner

Yksilöity tuote sitouttaa asiakkaan

Näin joulun alla moni pohtii, mitä hankkia pukinkonttiin ystäville ja sukulaisille. Mitä keksiä sellaiselle, jolla on jo kaikkea? Entä yrittäjänä, mitä ekstraa joulumarkkinoille voisi tuoda?

Asiakaslähtöisyys on nyt kaikkien huulilla. Asia, jonka moni yritys mainitsee tänä päivänä arvokseen. Asiakaslähtöisyys tarkoittaa sitä, että  palvelu tai tuote pyritään tekemään mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita, toiveita ja odotuksia vastaavaksi.

Maailmalla nousussa oleva trendi, personoidut tuotteet, edustavat asiakaslähtöisyyttä aidoimmillaan: asiakas suunnittelee itse oman tuotteensa ”itsensä näköiseksi”.

Kahvikuppeja, tyynyliinoja tai seinäkalentereita koristeltuna omalla kuvalla on ollut jo hyvän tovin. Nimikoidut astiat ja nimikirjaimin kirjaillut kylpytakitkin ovat jo vanhoja juttuja. Mutta tiesitkö, että nykyään voi lukea lapselle iltasaduksi kirjan, jossa hän itse seikkailee, tai vetää jalkaansa kengät, jotka on itse suunnitellut.

Verkkokaupan yleistyessä tarjonta kasvaa räjähdysmäisesti koko ajan, eivätkä kilpailijat enää ole vain ne saman kaupungin, saman alan yritykset. Nykyään pohjalainen yrittäjä kilpailee koko maailman kanssa. Vastaavasti myös pienyrittäjällä on paremmat mahdollisuudet valloittaa maailma.

Yrittäjille yksilöidyt tuotteet tarjoavat kilpailuvaltin. Kuluttajat viihtyvät personoituja tuotteita tarjoavien yritysten sivuilla pidempään, palaavat useammin, ostavat enemmän ja ovat tyytyväisempiä hankintoihinsa kuin massatuotteiden ostajat.

Suomessa personoituja tuotteita on vielä vähän tarjolla ja ulkomaiset yritykset eivät aina toimita tilauksiaan Suomeen. Nyt on siis oikea aika iskeä markkinarakoon ja tuoda omat, yksilöidyt tuotteet asiakkaiden saataville!

Annika Koskela
Digitalisti
Elisa Oyj

P.S. Tämmöiset kengät kirjoittaja suunnitteli ja tilasi itselleen: https://www.aliveshoes.com/annis

Muita esimerkkejä räätälöidyistä tuotteista:

Koruja: https://www.huttaroo.fi

Koristeesineitä: http://www.lifestone.com

Pehmoleluja: https://www.imaginables.com/

Kirjoja: https://lovebookonline.com/

Miesten paitoja: https://www.neronote.com/

Kilpapyöriä: https://www.trekbikes.com/fi/fi_FI/project-one/

Annika Koskela