30.3.2020 klo 14:56
Uutinen

ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa haettavissa 31.3. lähtien

ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yrityksen kehittämisavustuksiin myönnettäväksi koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille ympäri maata.

ELY-keskukset rahoittavat tässä poikkeustilanteessa yrityksiä, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä. Yksinyrittäjille koronavirusepidemiasta aiheutuneiden häiriöiden lieventämiseksi tarkoitetun oman erillisen tukimuodon valmistelu on käynnissä. Rahoitusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuun ottamatta maa-, metsä- ja kalatalouden sekä maataloustuotteiden jalostuksen alan yrityksiä.

Avustus on tarkoitettu yrityksille, joiden toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa koronaviruksen vuoksi ja yrityksellä arvioidaan olevan kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa.

ELY-keskuksen avustus on yrityksen kehittämisavustusta tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin. Tilanneanalyysin tekemiseen myönnettävä avustus voi olla maksimissaan 10 000 euroa. ELY-keskuksen avustus on 80 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Haku avautuu tiistaina 31.3.2020 ELY-keskuksen verkkosivuilla. Samalla avataan tätä varten perustettava valtakunnallinen ELY-keskusten neuvonta.

Tiedotamme ELY-keskuksen verkkosivuilla säännöllisesti hakemusten käsittelyn ja neuvonnan tilanteesta.

Lisätietoja löytyy ELY-keskuksen poikkeusrahoitus-sivulta.