Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden yrittäjät 2016 valittu

Vuoden yrittäjä
Tuomo Lahti, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste Oy

Kokkolan yrittäjät ja Kokkolan kaupunki ovat valinneet vuoden yrittäjäksi Tuomo Lahden ja Keski-Pohjanmaan Konttoripiste Oy:n. 

Vuonna 1985 avattiin Konttoripisteen ensimmäinen myymälä Kokkolan Rantakadulla.  Toimistotekniikan ja it-palveluiden yritys toimii nyt viidellä paikkakunnalla, Kokkolassa Heinolankaarella ja sen lisäksi Pietarsaaressa, Kannuksessa, Ylivieskassa ja Raahessa.  Kasvua on siis ollut 30 toimintavuoden aikana ja viime vuosina vielä kiihtynyt. Liikevaihto on lisääntynyt tasaisen hallitusti viimeisen viiden vuoden aikana, samoin henkilöstön määrä.

Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen vahvuuksia on palkintoraadin mukaan useita.  Kasvun lisäksi on panostettu henkilökunnan hyvinvointiin hyvin suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.  Ja hyvien tulosten karttuessa samaa asennetta on viety jopa asiakkaiden pariin.  Keski-Pohjanmaan Konttoripiste toimii selvästi innovatiivisemmin ja monipuolisemmin kuin toimialalla on totuttu odottamaan.

Tarvikekaupasta yhtiö on kehittynyt huikeasti ja tarjoaa tänään kokonaisratkaisuja yrityksille. Täyden palvelun toimistotekniikkaan ja It-palveluihin keskittynyt yritys.

   

Vuoden nuori yrittäjä
Richard Thoden tj., Kuljetusliike Thoden Oy

Kuljetusliike Thoden Oy:llä on 30 vuotta kokemusta tavarakuljetuksista Kokkolan seudulla  ja nyt uusi polvi on ottanut vastuun toiminnasta. Yrityksen kalusto on monipuolista ja taatusti näkyvää.  Yrityksen huomioarvo on omaa luokkaansa. Koska Kuljetusliike Thoden haluaa vilpittömästi auttaa asiakasta kehittymään, sen referenssinä on pitkä sarja ratkaisuja, joilla asiakkaan ongelmat on pystytty ratkaisemaan. Yritys on onnistunut viiden viimeisen vuoden aikana kasvamaan ja tekemään kannattavaa liiketoimintaa haastavalla toimialalla.  Vaikka yrityksellä on palkattuakin henkilöstöä, se on vahvasti perheyritys ja omansa näköinen.

Palkintoraati kiinnitti valinnassaan erityistä huomiota positiiviseen yrittäjäasenteeseen ja siihen, että yrityksen talous on terveellä pohjalla.  Nämä yhdessä antavat edellytykset jatkuvaan menestykseen myös tulevaisuudessa tälle nuorelle yrittäjälle perheyrityksen johdossa.