Etusivu > Keski-Suomen Yrittäjät > Keski-Suomen Yrittäjät > Keski Suomen Hankintaneuvonta

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hankinta-asiamies

Julkisia menoja / palveluja kohtaan on tällä hetkellä kasvu- ja vähennyspaineita lähes jokaisella toimialalla. Kunnat ja muut julkiset toimijat tarvitsevat tulevaisuudessa avukseen omien palvelujen lisäksi yksityisiä palveluntuottajia enenevästi.

Yhteistyöketju, ”mitä kunta tarvitsee” ja ”mitä alueen yrittäjät tuottajat” on laitettava monelta osin remonttiin. Tällaisten remonttien suunnittelussa ja ohjauksessa voi juuri hankinta-asiamies toimia neuvoa antavana toimijana molemmille osapuolille. Kunnan ei siis tarvitse, eikä kannata tuottaa kaikkia palveluitaan itse, vaan löytää harmonia oman tuotannon, omien resurssien sekä alueen yrittäjien tarjoamien palveluiden välillä.

Yhteistyön muodostuminen vaatii molemmilta osapuolilta aktiivisuutta sekä halukkuutta kehittää omaa osaamista. Tulevaisuudessa pyrimmekin entistä enemmän siihen, että erityisesti toimialoittain tehtäisiin ennakoivaa, konkreettista sekä laadukasta suunnittelu- ja pohjatyötä yhden pöydän ääressä.

Uusi hankintalaki kannustaa myös teknisen vuoropuhelun toteuttamiseen, hankintojen laatutekijöiden ja elinkaarikustannusten huomioimiseen, hankintojen pilkkomiseen sekä innovaatiokumppanuuteen.

Tässä kohtaa näenkin olevan oiva sauma parantaa toimintaamme yhä parempaan ja innovoivampaan suuntaan. Yhteisen kielen löytäminen vaatii kuitenkin usein hankinta-asiamiehen tulkiksi ja siihen minulta löytyy paukkuja. Olen toiminut asiantuntijana sekä julkiselle, että yksityiselle puolelle joten ymmärrystä molempien tahojen toimintaa kohtaan löytyy. 

Tarvitsetko apua hankintoihin liittyen? Tule tapaamaan minua paikkakuntasi hankintailtaan tai tartu puhelimeen niin jutellaan.

Keski-Suomen hankinta-asiamies Veli Puttonen


P. 0500 646 793