Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Keski-Suomen hankintaneuvonta

MITÄ - Neuvontaa ja ohjausta

Keski-Suomen hankintaneuvonta antaa maksutta neuvontaa ja ohjausta julkisia hankintoja koskevissa asioissa pääasiassa yrityksille. Hankintaneuvonnan piirissä tullaan järjestämään myös maksullisia koulutuksia ja tapahtumia yrittäjille ja hankintayksiköille. Muusta annettavasta tuesta ja palvelusta hankinta-asioihin liittyen sovitaan erikeen hankinta-asiamiehen kanssa. Tapahtumista ilmoitetaan yrittäjäjärjestön sekä paikallisyhdistysten tapahtumakalenterissa. Hankintaneuvonta viestii ajankohtaisista asioista Keski-Suomen Yrittäjien viestintäkavien välityksellä sekä Facebookissa @kshankintaneuvonta.

KENELLE - Keskisuomalaisille yrityksille ja hankintayksiköille

Maksuton hankintaneuvonta on suunnattu kaikille keskisuomalaisille yrityksille eli tarjoajille.  Hankintayksiköille eli hankkijoille on tulossa tarjolle maksullisia palvelupaketteja hankintoihin liittyen.

MIKSI - Julkisissa hankinnoissa virtaa €uroja

Suunnitelmallisella ja ammattimaisella hankintapolitiikalla luodaan edellytyksiä tarjonnan ja kilpailun lisääntymiseen sekä tehostetaan markkinoiden toimintaa. Julkiset hankinnat tarjoavatkin yrityksille monenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. 

MITEN - Yhteistyöllä

Keski-Suomessa vuosina 2014-2018 toteutettu hankinta-asiamieshanke kehitti julkisten hankintojen toimintaa ja pyrki mahdollistamaan pk-yritysten osallistumisen julkisiin hankintoihin entistä paremmin. Syksyllä 2018 toiminta jatkuu hankintaneuvontana, joka on osa valtakunnallista Suomen Yrittäjien toimintaa. Yhteistyötä hankintojen kehittämiseksi tehdään edelleen myös kehittämis- ja vaikuttamisfoorumeissa, joita ovat mm. valtakunnllinen hankintaneuvontaverkosto, Jyväskylän hankintafoorumi ja hyte-foorumi sekä erilaiset hankkeet.

KUKA - Keski-Suomen hankinta-asiamies palveluksessasi!

Hankintaneuvontaa tuottaa Keski-Suomen hankinta-asiamies Veli Puttonen sekä Keski-Suomen Yrittäjien toimisto. Lue lisää Veli Puttosen ajatuksia julkisista hankinnoista täältä. Ota yhteyttä veli.puttonen@yrittajat.fi tai p. 0500 646 793.

Käytettävissänne myös muut Suomen Yrittäjien hankintaneuvojat.

Ajankohtaista

>> Keski-Suomen kuntien pienhankintakanavat

Pienhankinnoiksi kutsutaan hankintoja, jotka alittavat kansalliset kynnysarvot. Hankintalaki ei siis koske pienhankintoja, jolloin pienhankintojen tarkoituksenmukainen, hankinnan laatuun ja laajuuteen soveltuvien hankintatapojen soveltaminen jää hankintayksiköiden omaan harkintaan. Katso ​kynnysarvot 1.1.2016 lähtien. Kuntien pienhankinnat löytyvät pääasiassa Cloudiasta.

Hyödyllisiä linkkejä

www.yrittajat.fi/kunta

www.hankintailmoitukset.fi

www.hankinnat.fi

www.tem.fi/julkisethankinnat